SAVJETI Primjenjivi su i tokom ostatka godine

Sedam genijalnih make-up trikova za bezbrižan doček Nove godine

Najluđa noć u godini je pred vratima i vjerujemo da želite posebno zablistati

Avaz.ba
31.12.2018 07:56

Budite lijepi

Foto: Društvene mreže

Najluđa noć u godini je pred vratima i vjerujemo da želite posebno zablistati.

A kako vam novogodišnji doček ne bi kvarili obrisani ruž, pretjeran sjaj na licu ili razmazano sjenilo, donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova uz koje možete zaboraviti na sve make-up probleme i biti bezbrižni.

Naravno, svi naši savjeti primjenjivi su i tokom ostatka godine, ali sigurni smo da će vam upravo sada najbolje doći: 

1. Uvijek koristite prajmer prije sjenila

Sjenilo će biti postojano cijelu večer ako ispod njega prvo nanesete prajmer. Također, sjenilo će izgledati puno bolje i intenzivnije u kombinaciji s primerom pa je to i make-up savjet koji možete primjenjivati i inače.  

2. Zaboravite na zaštitni faktor

Osim ako ne planirate 2019. dočekati na plaži u nekim toplijim krajevima, zaštitni faktor vam u ovom slučaju ne treba, dapače, samo može pokvariti dojam. Proizvodi koji štite kožu od sunčevih zraka, obično imaju reflektirajući efekt pa ćete se na svim fotografijama pretjerano sjajiti. Ovo vrijedi i za korektore te pudere koji u sebi sadrže zaštitni faktor, jer imat će isti učinak kao i krema.

3. Precizno s hajlajterom

Za razliku od krema sa zaštitnim faktorom, sjaj koji hajlajter ostavlja na koži izgleda privlačno, ali mora biti i pravilno pozicioniran. Prije nego što se zanesete, zapamtite da će hajlajter puno bolje izgledati u manjoj količini, ali na pravom mjestu. Nanesite ga tačno na jagodice te u unutarnje kuteve očiju, a izbjegavajte T-zonu, jer će sjaj na tom mjestu djelovati kao masnoća.

4. Trik za dugotrajni karmin

Make-up proizvod koji je najteže cijelu večer zadržati na mjestu definitivno je karmin. Ma koliko god bio skup i postojan, nakon pola večeri više mu usnama nema ni traga, što narušava vaš cijeli look. A kako vam se to ne bi više događalo, kad planirate provesti cijelu večer vani, usne prvo namažite olovkom pa tek preko nje nanesite karmin, ali pazite da budu u istoj nijansi. 

5. Dvostruka hidratacija

Dehidrirana koža je najveći neprijatelj make-upa, a koža kojoj nedostaje vlage upit će je iz pudera što će narušiti porculanski izgled vašeg tena. Stoga, ako planirate zabavljati se do ranog jutra, prije šminkanja lice dvaput namažite hidratantnom kremom, kako biste mu osigurali što više vlage. 

6. Ugrijte uvijač za trepavice

Uvijene trepavice otvorit će oči i učiniti ih vizualno većima te odmornijima. A najbolji i najdugotrajniji učinak imat ćete ako uvijač prije korištenja ugrijete. Naravno, s obzirom na to da se radi o vrlo osjetljivom području, pripazite da uvijač ne pregrijete kako ne biste ozlijedili oči. Nakon toga, na trepavice nanesite maskaru, koja će ih dodatno učvrstiti na mjestu. 

7. Umijte se

Bjuti pravilo koje se uvijek isplati ponoviti, pogotovo u ovo doba godine, kada su zabave i izlasci češći nego ikad, glasi da prije spavanja obavezno treba skinuti s lica svu šminku. Lijenost tu ne bi smjela biti isprika, baš kao ni umor, jer posljedice neskinute šminke bit će itekako vidljive na vašim plahtama, ali i na licu. 

Tagovi

Make-up Ljepota
NA VRH