LJEPOTA

Dobri trikovi: Osvježite lice nakon novogodišnjeg slavlja

Beživotnu kožu lica možete revitalizirati pomoću nekoliko jeftinih namirnica

Jednostavni trikovi za zdrav i blistav ten. Ilustracija

Avaz.ba

3.1.2019

Ovako ćete se najbolje riješiti crvenih i natečenih očiju ili beživotnog tena…

Crvene oči

Zbog neprospavane noći, oči mogu biti natečene s puno ispucalih kapilara. Crvenila se lako možete riješiti kapima za oči, međutim, nemojte ih koristiti duže od tri dana jer ćete tako samo pogoršati stanje.

Isto tako, unutrašnju stranu kapaka iscrtajte bijelom olovkom za oči da bi one bile otvorenije i izgledale svježe. Ako izlazite napolje, suptilno se našminkajte: preko cijelog kapka nanesite neutralnu boju srednje nijanse, a u unutrašnju stranu nanesite svjetliju sjenku s blagim šimerom.

Natečene oči

Ako su vaše oči natečene, stavite dvije kriške svježe krastavice na kapke i ostavite ih da stoje deset minuta. Krastavica će svojom hladnoćom stegnuti krve sudove u kapcima i natečen izgled bi trebalo da nestane za nekoliko minuta. Budući da krastavica hladi kožu, ovo svojstvo će pomoći u opuštanju umornih očiju pa ćete izgledati osvježeno. Isti efekt možete postići i ohlađenim vrećicama čaja.

Kako se riješiti podočnjaka

Ništa ne govori jasnije “potreban mi je san” od podočnjaka! Prekrijte ih korektorom za nijansu svjetlijim od boje vašeg tena. Većina korektora za podočnjake sadrži reflektirajuće čestice. One doprinose svježem izgledu lica, ali važno je ne miješati ih s hajlajterima. Oni služe za osvjetljivanje zona lica, a ne za prikrivanje podočnjaka. Hajlajteri su slabije pigmentirani i sjajniji od korektora. Korektor stavite u slučaju da puder i hajlajter nisu dovoljni.

Beživotna boja tena

Beživotnu kožu lica možete revitalizirati pomoću nekoliko jeftinih namirnica koje sadrže voćne kiseline i vitamine. Umutite jedno bjelance u snijeg, dodajte kašičicu meda i samo nekoliko kapi soka od limuna. Masku dobro promiješajte i odmah nanesite na lice. Ostavite da djeluje deset minuta, a nakon toga je isperite mlakom vodom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.