SAVJETI Stvaraju se "šlaufići" na bokovima koji uzrokuju bol

Bez nabora na bokovima: Oblik tijela diktira koji donji veš je za vas

Žene često biraju pogrešan oblik koji nimalo ne laska njihovoj figuri

Avaz.ba
19.02.2019 18:06

Odaberite veš koji vam odgovara

Foto: Ilustracija

Kupovina donjeg veša je sjajan način da se razvedrite, ali žene često biraju pogrešan oblik koji nimalo ne laska njihovoj figuri tijela i stvara "šlaufiće" na bokovima koji uzrokuju bol.

Oblik kruške ima šire bokove od ramena s manjim gornjim dijelom tijela pa težina pada na donji dio. Ako vi imate oblik kruške, trebali biste nositi klasične bikini gaćice. One sjede niže na kukovima i uže su na bokovima pa su smještene odmah ispod kostiju i "izbjegavaju" vašu najširu liniju tijela.

Žene koje imaju oblik pješčanog sata imaju široko poprsje, uski struk i široke bokove koji su sličnih mjera kao i grudi - baš poput pješčanog sata. Umjesto da radite protiv svojih oblina, odaberite donji veš koji će ih naglasiti i poboljšati. Gaćice visokog struka su udobne i neće se spustiti pa napraviti neudobne i neugodne "šlaufiće" na bokovima ili modrice od urezivanja.

Atletski građene žene obično su tonirane s definiranim i vidljivim mišićima i eventualno širim ramenima. Nemojte da vaš trud u teretani bude uzalud. Čvrste mišiće nogu naglasit će tange jer one prianjaju visoko na struku i nogama.

Jabuka je oblik tijela koji ima veće poprsje od kukova i više težine nosi na gornjem i srednjem dijelu tijela. Figuri ovog oblika laskat će brazilski ili hipsterski stil gaćica. Razlog tome je što Brazilke imaju široke strane koje nisko padaju na kuku čime pružaju potporu tamo gdje su najpotrebnije.

Komentari

NA VRH