HIT

Novi trend: Preslikavanje fotografije bebinog ultrazvuka na nokat

Naučila kako voljeli bebu koja je tako kratko bila tu i nastaviti s novom nadom

Avaz.ba

25.2.2019

Slika ultrazvuka preslikana na nokat - Avaz
Slika ultrazvuka preslikana na nokat - Avaz
Slika ultrazvuka preslikana na nokat - Avaz
Slika ultrazvuka preslikana na nokat - Avaz
Slika ultrazvuka preslikana na nokat - Avaz

Vlasnica salona za umjetničko oslikavanje noktiju Sara Klark (Sarah Clark) došla je na ideju da joj majke pošalju slike bebinog ultrazvuka, a ona ih preslika na umjetni gelirani nokat i šalje im, pa ga mogu nalijepiti na svoj.

Postoji jedna specijalna osoba u životu svakoga od nas - majka. A žene koje se spremaju za majčinstvo svakog dana pronalaze nove načine da svijetu objave sretnu vijest o tome da očekuju rođenje djeteta.

Internetom tako kruže snimke manikiranih trudnica koje su na nokte "preslikale" slike sa ultrazvuka, piše The Bright Side.

Trend preslikavanja slike s ultrazvuka na nokte pokrenula je vlasnica salona za umjetničko oslikavanje noktiju Sara Klark. Nakon što je jedna njena klijentica svoje nokte objavila na Instagramu, nije ni slutila kakve će reakcije biti. Nedugo nakon toga umjetnica se morala ispričavati stotinama potencijalnih klijentica zato što im neće stići urediti nokte.

- Nokat šaljemo u lijepoj kutijici u kojoj ga možete i sačuvati kao uspomenu, što su mnogi tražili - kaže Sara. Ne ljuti se zato što su mnogi ljudi i sami došli na ideju kako preslikati bebin ultrazvuk na nokat, pa sada internetom kruži bezbroj fotografija i savjeta kako to učiniti.

I žene koje su izgubile dijete priklonile su se ovom trendu, jer tako, kako pišu neke od njih na Instagramu, odaju počast svojim anđelima.

- Nakon tri godine i bezbroj pokušaja umjetne oplodnje, suprug i ja u aprilu smo napokon začeli bebu. Srce mi se slomilo kad sam čula da moja beba više ne raste i ne razvija se, nakon čega sam idući dan morala obaviti abortus. Naučila sam kako voljeli bebu koja je tako kratko bila s nama i nastaviti s novom nadom. Maleni, obožavam tvoju sličicu na noktu i kad god je pogledam, moram se nasmiješiti - napisala je jedna žena na Instagramu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.