MODA

Odjevne kombinacije za ljetne festivale: Pustiti mašti na volju

Pravila nema, a osnovne smjernice su maštovito, otkačeno i neobično

E. ŠALJA

21.7.2019

Pravila nema, a osnovne smjernice su maštovito, otkačeno i neobično - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Ljeto je vrijeme za odmore kao i uživanje na koncertima i festivalima na otvorenom. Veoma zanimljivi muzički festivali održavaju se duž morske obale te u većim evropskim gradovima. 

Boje i stilovi

Odjevni stil za festivale se ne razlikuje previše iz ljeta u ljeto i karakterizira ga razigrana moda koja je nešto drugačija od one koju smo navikli viđati na ulicama.

Najbitnije je da vas odjeća ne sputava. Festivalska atmosfera dozvoljava daleko opušteniji izgled pa zato pustite mašti na volju, igrajte se raznim stilovima, ali svakako odaberite nešto u čemu ćete se osjećati dobro. Modnih pravila nema, a osnovne smjernice su maštovito, otkačeno i neobično.

Ne bojte se ludih kombinacija: različitih boja i stilova, slamnatog šešira ili dizajnerske torbe. To je pravi boho stil, koji ove godine dominira na festivalima.

Boho stil karakteriziraju etno-motivi, lepršavost, slojevitost, providni lagani materijali. Stil dopušta poigravanje, te puštanje mašte na volju, jer nema obaveznog uparivanja. Nećete pogriješiti ni ako nosite nekoliko cvjetnih uzoraka odjednom.

Šminka i frizura

Boho stil ne nameće pravila ni kada su u pitanju šminka i frizura.

Zemljani tonovi make-upa, opuštene niske punđe, labave pletenice, blagi talasi karakteriziraju boho stil.

Također i ovog ljeta totalni hit su ugodne, prozračne haljine, kojima možete dodate neki prirodni modni dodatak poput cvijeta u kosi i trendi ljetne sandale.

Kratke hlače visokog struka ili seksi jeans su, također, odličan izbor.

Modni detalji

Što se tiče modnih detalja, nosi se sve. Šeširići, kape, marame oko glave, velike narukvice, glomazno prstenje, otkačene sunčane naočale, naušnice, bedževi, ogrlice...




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.