SLATKO ZADOVOLJSTVO

Zadovoljstvo kojem dame teško odolijevaju: Senzualni donji veš

Trendovi se ne mijenjaju mnogo ni često

Svaka žena uživa u kupovini donjeg veša. Agencije

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

3.2.2020

Skoro svaka djevojka i žena uživa u šopingu. A posebno kada je riječ o kupovini donjeg veša. To je slatko zadovoljstvo kojem dame teško odolijevaju.

Halteri promjenili funkciju. Agencije

Nježnija varijanta

Trendovi u odabiru donjeg veša ne mijenjaju se mnogo niti često. Čipkasto rublje uvijek prednjači i nepogriješiv je izbor. Sama po sebi, čipka čini da se osoba osjeća senzualno i seksepilno bez obzira na to je li u pitanju grudnjak i gaćice ili bodi.

Još jedan od neprevaziđenih modnih izbora je bezvremenski korzet, koji su žene u srednjem vijeku koristile samo kao alat za oblikovanje figure i naglašavanje struka. Međutim, danas je njegova primjena daleko od toga. Seksepilni korzeti danas se nose i kao majice ispod košulja, sakoa, ali i sami u kombinaciji s hlačama ili suknjom.

Neosporno je to da oni i dalje važe za jedne od najseksepilnijih komada donjeg rublja kojem žene često pribjegavaju u cilju naglašavanja svoje senzualnosti.

Za one kojima korzet ipak ne odgovara i koji su za nešto nježniju varijantu seksi veša, preporučuje se da izaberu kratku, a slatku, spavaćicu koja se popularno zove negliže. Različite varijante ove spavaćiće/haljine se nose i u dnevnim varijantama koje često nose zapadnjačke zvijezde na različite događaje.

Ona najčešće ističe grudi tačno onoliko koliko treba, a i prekriva veći dio zadnjice. Lepršava je i, za razliku od korzeta, ne steže abdomen. Bebi dol može sakriti mane, a naglasiti atribute.

Čipka je klasik. Agencije

Poželjan bodi

Za izrazitu seksepilnost neizbiježni su halteri koji su se isprva nosili da čarape ne bi spadale jer nisu imale elastični dio koji bi ih držao uz nogu. Haltere su nosili i muškarci, a posebno su bili popularni 20-ih godina prošlog stoljeća. Doduše muška verzija je bila do koljena dok je ženska do butina. 

Halteri se uklapaju u sve kombinacije bilo da izaberete korzet, bebi dol, bodi ili klasičnu kombinaciju grudnjaka i gaćica. Nekada im je svrha bila, baš kao i korzetima - čisto funkcionalna, a danas su seksi simbol.

One koje žele da pokažu savršenu liniju svog tijela, često biraju bodi kao odjevni predmet koji je pripijen uz tijelo, često nešto tanjeg materijala, ali i od satena, proziran ili teških boja, uvijek je poželjan.Jedina mana bodija može biti skidanje ili oblačenje, kao i to što neki imaju kopčanje u donjem dijelu, koji često znaju biti neudobni.

Crvena boja

Za šta bilo da se odlučite uvijek imajte na umu da mnogo efekta doprinosi i boja veša koju ste odabrali. Elegantna crna ili bijela su uvijek „in“, ali kada je u pitanju donji veš crvena boja je ta koja dominira, i koja nosi posebnu poruku.

To je boja ljubavi i energije, boja koja privlači pažnju više od svih ostalih. Još davnih dana crvena se upotrebljavala protiv svih vrsta uroka. Pokazalo se i da uveliko utječe i na raspoloženje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.