RAD OD KUĆE Stručnjaci imaju drugačije mišljenje

Žene na društvenim mrežama poručuju da su presretne što ne moraju nositi grudnjake

Može doći do oštećenja Kuperovog ligamenta

Avaz.ba
30.03.2020 12:05

Stručnjaci smatraju da se grudnjak treba nositi i tokom samoizolacije

Foto: Agencije

Kako većina ljudi sada radi od kuće, zbog pandemije koronavirusa, to podrazumijeva i ležernije odjevne kombinacije, ali stručnjaci predlažu da se ispod trenirke ili majice grudnjak ipak - nosi. 

Košulje, haljine, traperice i odijela mnogi su ovih dana zamijenili nešto ležernijim izdanjima pa su u prvi plan došle trenirke, tajice i dukserice. Uz to, na društvenim mrežama kruže fotografije kako je grudnjak jedna od "najbeskorisnijih" stvari ovih dana, odnosno žene objavljuju svoje fotografije kako uživaju bez grudnjaka i broje dane koliko ga već nisu nosile. 

Prema pisanju "Daily Maila", stručnjaci imaju drugačije mišljenje o nenošenju grudnjaka i misle kako bi se on, tokom samoizolacije i rada od kuće, ipak trebao nositi.

  • Žene na društvenim mrežama broje koliko su dana provele bez grudnjaka
    Žene na društvenim mrežama broje koliko su dana provele bez grudnjaka Foto: Instagram

Oni poručuju da nenošenje grudnjaka može dugoročno utjecati na grudi. Viktorija Šelton (Victora Shelton), tehnolog za odjeću, tvrdi za "Daily Mail" da, ako grudi nemaju nikakvu "podršku", može doći do oštećenja Kuperovog ligamenta, odnosno vezivnog tkiva dojke. S njom se složio i doktor Rikardo Frati (Riccardo), koji tvrdi da su grudnjaci važni u održavanju podrške grudi, jer one imaju tendenciju "padanja" zbog gravitacije i starenja. 

S njima se složila i šefica prodaje luskuznog francuskog brenda donjeg veša Luiza Brak (Lousia Bracq), koja tvrdi da nenošenje grudnjaka može utjecati na držanje, kao i na sam oblik grudi, a to je posebno slučaj kod žena s velikim grudima.

Komentari

NA VRH