SAVJETI

Kako održavati higijenu pribora za šminkanje

Potrebni su vam običan deterdžent za suđe i maslinovo ulje

Redovno perite. Ilustracija

Avaz.ba

13.6.2020

Prljavštinu i ulje sa kože, u kombinaciji sa puderom koji se nakupi u četkicama za šminkanje, može da izazove iritaciju lica i dovede do češćeg nastajanja bubuljica. Zato je važno da četkice za puder i one za nanošenje sjenki za oči, redovno perete.

Vizažisti preporučuju da to činite dvaput sedmično, a u slučaju veoma osjetljive kože - na svakih nekoliko dana. Za to možete da koristite profesionalna sredstva koja se kupuju u parfimerijama, ali odlično će poslužiti i sastojci koje imate kod kuće.

Potrebni su vam običan deterdžent za suđe i maslinovo ulje. Pomješajte ih u posudi, s tim što dodajete sasvim malo ulja. Važniji je deterdžent, koji treba da posluži kao sredstvo za dezinfekciju. Djelotvoran je i dječji šampon, zbog svojih blagih svojstava.

Na dno posude stavite neku reljefnu podlogu, umočite četkice u mješavinu, glavom ka dole, i vrtite ih po podlozi. Tokom trenja ispast će sva prljavština i prah "zarobljen" među dlakama. Na kraju četkice dobro isperite, da biste uklonili sav sapun. Također, nemojte da zaboravite da ih potom i osušite.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.