NAGOVJEŠTAJI DIZAJNERA

Beauty trendovi koji će dominirati u 2021. godini

Obrve će prema prognozama stručnjaka imati još veći fokus

Fokus na njezi. ARHIV

A. F.

24.12.2020

Zahvaljujući modnim revijama vodećih dizajnerskih imena već postoje naznake o tome kakvi će beauty trendovi dominirati u 2021. godini.

Zahtjevniji make-up ove je godine bio u sasvim drugom planu zahvaljujući pandemiji i činjenici da su svi većinom vrijeme provodili kod kuće. Međutim, ukoliko je vjerovati modnim znalcima i u narednim mjesecima sve će i dalje biti u znaku "spore ljepote" i prirodnosti, no to ne znači da ćemo u našu beauty rutinu uložiti manje truda.

Također, u trendu će narednih mjeseci biti prirodne maske za lice i fokus će biti na njezi kože.

Fokus na njezi kože.. ARHIV

Bilo da je riječ o takozvanim "soap" obrvama ili onim s teksturom, u aktuelnoj godini bilo je nekoliko istaknutih trenutaka u pogledu obrva, a ništa drugačije neće biti ni naredne godine. Obrve će prema prognozama stručnjaka imati još veći fokus, postati izražajnije i uočljivije.

Frizure od pletenica su istovremeno glamurozne i praktične, a kreativnost se rijetko zanemaruje kada je riječ o njima. Mogu biti lijepo ukrašene biserima ili drugim dodacima za kosu.

Obrve u prvom planu. ARHIV

Nokti koji su šareni i pravi magnet za poglede trend su koji nas očekuje u narednim mjesecima. Popularnim se također pokazao i manikir u znaku nacrtanih smajlića na noktima.

Ono što je popularno kod noktiju pokazalo se vrlo popularnim i kada je riječ o make-upu. Iako sve više dama naginje prirodnom izgledu, čini se da su mnogi proveli vrijeme u kući kako bi eksperimentisali s make-upom pa će eksperimentisanje i naredne godine biti popularno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.