SVIJET

Učinite vaše ruke neodoljivo mekanim bez obzira na često pranje

Zahvaljujući jednostavnim kućnim rutinama koje lako možete primjeniti u vaš režim ljepote i vaše ruke tako možete učiniti mekanima

Koža na našim rukama mora trpiti puno stvari svaki dan. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

12.1.2021

Koža na našim rukama mora trpiti puno stvari svaki dan. Suhoća i iritacija kože su najčešći simptomi koji se mogu pogoršati ako prekomjerno upotrebljavamp sredstva za čišćenje ili prečesto peremo ruke.

Zahvaljujući jednostavnim kućnim rutinama koje lako možete primjeniti u vaš režim ljepote i vaše ruke tako možete učiniti mekanima. 

Piling

Piling pomaže da se riješite mrtvih stanica kože, poboljšava obnovu kože i čini da se kreme bolje upijaju. Za većinu ljudi dovoljno je napraviti piling jednom do dva puta sedmično. Ako primijetite crvenilo ili iritaciju kože nakon pilinga ili ako je vaša koža već previše upaljena, budite nježni i ostavite da koža prvo ozdravi prije nego što taj postupak uključite u svoju rutinu. Piling možete napraviti kod kuće. Uzmite dvije kašike ulja po izboru i pomiješajte s dvije kašike mljevene kave. Nanesite tu smjesu na kožu, masirajte minut, i isperite vodom.

Hidratantna krema 

Vaša koža gubi vlagu u roku od 60 sekundi nakon što operete ruke, stoga je neophodno hidrirati je odmah nakon svakog pranja. Birajte guste, hidratantne kreme s hranjivim sastojcima. Možete koristiti i maslac za tijelo. Nakon što ste nanijeli kremu na ruke pokušajte ništa ne dirati dok se ruke potpuno ne osuše kako bi vaša koža do kraja upila kremu.

Noćna maska 

Maske nisu namijenjene samo za lice i kosu.Noć je savršena prilika za hidriranje suhih ruku omogućavajući proizvodima da ostanu na koži mnogo duže. Na taj način vaše ruke mogu apsorbovati kremu preko cijele noći što može imati dugotrajniji i ljekovitiji rezultat. Masku napravite od kokosovog ulja ili sličnih njegujućih sastojaka, nanesite na ruke, stavite rukavice i idite u krevet, a ujutro će vas dočekati neodoljivo mekane ruke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.