SAVJETI STRUČNJAKA

Kako pravilno skinuti ekstenzije trepavica?

Očima daju posebnu čar

Trepavice očima daju posebnu čar. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

10.1.2021

Trend ekstenzija trepavica već duže vrijeme je među  djevojkama. One daju očima posebnu čar, a osim što se može birati gustoća i veličina trepavica.

No, u novonastaloj situaciji mnogi kozmetički „preselili“ su se u online svijet kako bi svojim klijentima dali savjete i informacije što čini u svom domu kako bi i dalje održali zdravu kožu. 


Naime, ekstenzije trepavica nužno je nadopunjavati svakih nekoliko sedmica, baš kao i uređivanje noktiju jer i trepavice rastu. 

Naučnici procjenjuju kako je broj trepavica na gornjem kapku od 160 do 250 komada, a tokom cijelog života njihov broj se ne smanjuje. Gubitkom jedne, na njezinom mjestu počinje rasti druga i tako kroz cijeli život.

Prvo trebate obilno natopiti blazinici s bilo kakvim uljem koje imate u kozmetičkom ormariću i prisloniti na oko odnosno ekstenzije jer ulje i masnoća oslabljuju ljepilo na spoju prirodne trepavice i ekstenzije.

Nakon 10 do 15 minuta, laganim trljanjem probajte odvojiti koliko god ekstenzija se skida bez poteškoća. Ostatak pustite da izrastu i otpadnu same, a u međuvremenu se bez problema možete šminkati i stavljati maskaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.