SASTOJCI IZ KUHINJE

Zaboravite suhe i ispucale ruke: Tri recepta za maske koje vrijedi isprobati

Zima može biti veliki neprijatelj vašim rukuma

Ruke zimi trebaju posebnu njegu. ARHIV

A. F.

3.2.2021

Zima može biti veliki neprijatelj vašim rukuma. Zbog hladnog zraka i promjene u temperaturi koža ruku postaje veoma suha. Ukoliko ne želite imati oštećene i ispucale ruke donosimo vam recept za tri maske, a sastojke za njih sigurno imate u svojoj kuhinji.

Za sve ove maske trebat će vam med. Ovaj čudesni sastojak dobar je za hidrataciju kože. Izuzetno je učinkovit za suhu i ispucalu kožu. Daje joj vlažnost i ne isušuje je, a budući da je med prirodni antioksidant djeluje kao prirodna zaštita od štetnog djelovanja sunca kao i djelovanja drugih štetnih agenasa.


Ruke zimi trebaju posebnu njegu. ILUSTRACIJA

Za masku-piling trebat će vam sljedeći sastojci:

smeđi šećer

med

kokosovo ulje

esencijalno ulje po želji

Način pripreme:

U posudu stavite kašiku smeđeg šećera, meda, dvije kašike kokosovog ulja i nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji. Sve sastojke promiješajte i nanesite na ruke. Masku dobro utrljajte i ostavite da djeluje desetak minuta. Potom ruke isperite u mlakoj vodi.


Med je dobar za hidrataciju ruku. ARHIV

Za masku za blistavu kožu ruku trebat će vam sljedeći sastojci:

zob

soda bikarbona

med

limun

Način pripreme:

U posudu stavite 100 grama zobi, malo sode bikarbone, kašiku meda i sok od pola limuna. Sastojke promiješajte. Stavite na ruke i stavite rukavice. Ostavite da masku da odstoji desetak minuta. Isperite.

Za masku za hidrataciju bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

čvrsti jogurt

med

limun

Način pripreme:

Kašiku jogurta, pomiješajte s kašikom meda i sokom od jednog limuna. Nanesite na ruke. Ostavite da odstoji desetak minuta i isperite. Nakon toga imat ćete divnu, mekanu i hidriranu kožu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.