MODA

Trendovi koji će obilježiti sezonu proljeće/ljeto: Lila boja, životinjski print i lepršave haljine...

Saten i čipka, dva materijala koja su postala razlog zašto se radujemo toplijem vremenu

Lila je boja godine. Stylist.co.uk

Piše: A. Zukić

9.5.2021

Danas svaka žena želi izgledati modernolijepo u određenoj sezoni, kako bi uvijek bila potpuno naoružana i kako bi izgledala savršeno, bez obzira na vrijeme. 

Trendovi dolaze i odlaze, a baš kao što se mijenjaju sezone, mijenjaju se i komadi odjeće koje volimo i želimo nositi.

Neizostavne lepršave haljinice. Stylist.co.uk

Toplo vrijeme

Čini se da je ove godine stiglo više trendova nego ikada. Možda zato što već dugo žudimo za toplijim vremenom, suncem i kratkim rukavima. Ali, modni kreatori, kao i svi oni koji vole modu, odavno su se počeli pripremati za outfite, koji su dio sezone proljeće/ljeto.

Dovoljan je jedan pogled na ponudu bilo koje trgovine da nam bude jasno koje ćemo trendove nositi sljedećih mjeseci, a sudeći prema izlozima istih, bit će ovo jedna bogata modna sezona.

Saten i čipka, dva materijala koja su postala razlog zašto se radujemo toplijem vremenu. Saten i čipka nalaze se svuda. Od majica i suknji, pa sve do cipela i pantalona.

Ukrasi za kosu za svaki dan. Stylist.co.uk

U nekim slučajevima, ovi materijali se kombiniraju čak i zajedno te na taj način ostavljaju posebno stilski utisak. Favoriti će, ipak, biti satenske suknje te topići od čipke, koje ćete nositi još dugo nakon završetka proljeća.

Više nije važno imati samo dobru frizuru, sada glavu treba ukrasiti i drugim dodacima: turbani, marame, šeširi, kape, kopčice, gumice, rajfovi. Ovaj veliki trend nećete izbjeći ovog proljeća.

Osim što su ekstra moderni i šik, ovi modni dodaci mogu pomoći kada imate “bad hair day”, a da pritom ne narušavaju cjelokupni izgled.


Vrijedan pažnje

Životinjski print je, definitivno, uzorak proljeća. A, ako ste mislili da će to biti karirano, varate se. Životinjski print uvijek je nekako prisutan, ali ove sezone je dosegao vrhunac popularnosti. Najviše vlada modnim detaljima poput cipela, torbica i marama, ali ne brinite, i vaša omiljena haljina leopard uzorka i ove sezone proljeće-ljeto će biti komad vrijedan pažnje.

Životinjski print je, definitivno, uzorak proljeća. Stylist.co.uk

Lila boja nije bez razloga proglašena bojom godine. Ova pastelna, blijedoljubičasta nijansa pravi je hit, koji ćemo obožavati kroz cijelu proljetnu, ali i ljetnu sezonu. Nosi se na svemu, a favorit su kaputi i puloveri ove nijanse.

Nema greške sa lila bojom. Stylist.co.uk

Prošetaj i pokaži

Pletene torbice su ekstra popularne ovog proljeća, a dolaze u svim veličinama, oblicima i bojama. Žene ih već sada vole i žele nositi sa svim onim divnim lepršavim haljinicama i topovima s volanima, koji su sinonim za proljeće i ljeto.

Popularne pletene torbe. Stylist.co.uk

Totalno romantične, ali i moderne pletene torbice su trend koji će žene obožavati. Zbog njih smo jedva čekali prve zrake sunca da ih ponosno pokažemo i prošetamo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.