UČINKOVITO

Riješite se grubih i ispucalih peta brzim kućnim tretmanom

Ne morate stalno ići kod pedikira, postoje jednostavni i brzi načini da sami sredite svoje pete i učinite ih mekim i glatkim

A. Zukić

Pete učinite glatkim i mekanim

Foto: Unplash.com


Ako nemate uvijek vremena za pedikir, postoji nekoliko trikova i brzih tretmana koje jednostavno možete uraditi kod kuće.

Grube i tvrde pete problem su i zimi, iako se o njezi peta najviše govori tokom ljetnih mjeseci. Ne morate stalno ići kod pedikira, postoje jednostavni i brzi načini da sami sredite svoje pete i učinite ih mekim i glatkim.

Kada završite sa večernjim kupanjem ili tuširanjem i spremate se za spavanje, uzmite hidratantnu kremu i dobro namažite stopala. Najbolje je da koristite prirodnu kremu za stopala, koju možete kupiti u trgovinama zdrave hrane i prirodne kozmetike.

Svako stopalo zatim umotajte u plastičnu kesu i prespavajte tako. Možda će vam na početku biti neobično, ali efekat je sjajan. Već ujutru ćete primijetiti da su vam pete izuzetno mekane i glatke.

  • Pobrinite se za svoja stopala

    Pobrinite se za svoja stopala

    Foto: Unplash.com


Drugi način je da iskoristite mlijeko i sodu bikarbonu. Za ovo vam je potrebno 15-ak minuta.

Potopite noge u lavor u kojem je mlijeko, kao što biste radili kada odmarate noge u vrućoj vodi. Nakon 10-ak minuta, izvadite stopala, namažite ih sodom bikarbonom, pa ostavite da još malo odstoje u mlijeku.

Nakon toga isperite i namažite kremom. Vidjet ćete koliko će vam koža biti nježnija.

Više o temi Kozmetika

NJEGA LICA
Zategnite lice pomoću maske od lana

Više o:

Kozmetika Zdravlje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na