JEDNOSTAVNE ZA PRIPREMU

Voćne maske za lice vašoj koži vraćaju stari sjaj

Redovna njega kože od iznimnog je značaja ukoliko želite imati zdravu, sjajnu i hidratiziranu kožu lica

A. F.

Redovna njega kože od iznimnog je značaja

Foto: ILUSTRACIJA


Redovna njega kože od iznimnog je značaja ukoliko želite imati zdravu, sjajnu i hidratiziranu kožu lica. No, za vrijeme pandemije koronavirusa mnoge osobe su zanemarile ovu rutinu vodeći se činjenicom da su reducirale kretanja i ostale "zaključane" u kući.

Ako ste jedni od njih, pravo je vrijeme da koži vratite stari sjaj. Ako ste se zbog neredovne brige o koži suočili s aknama, mrljicama ili gnojnim naslagama, napravite prirodne maske za kožu koje garantuju uspjeh.

Maska od banana

Maska od banana, zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, nanovo hidratizira kožu, a redovnom primjenom je štiti i od štetnih vanjskih faktora. Jedna zrela banana i jedna supena kašika meda ono su što vam treba. Pomiješajte ova dva sastojka da biste dobili gustu smjesu, nanesite na lice i čuvajte oko petnaest minuta. Nakon toga isperite lice vodom.

  • Maska od  banane hidratizira kožu

    Maska od banane hidratizira kožu

    Foto: ILUSTRACIJA


Maska od jabuka

Jabuke su prepune sastojaka koji pospješuju cirkulaciju krvi te povećavaju proizvodnju kolagena. Priprema ove maske zahitjevat će jednu jabuku i jednu supenu kašiku meda. Pomiješanu smjesu nanesite na lice i kao i s maskom od banana, čuvajte je na licu oko 15-20 minuta i isperite običnom vodom.

Maska od lubenice

Sastojci lubenice umiruju i hidratiziraju kožu, ali i pružaju svojevrsnu zaštitu od sunca. Za pripremu ove maske bit će vam potrebne dvije ili tri veće kriške lubenice, jedna supena kašika jogurta i nekoliko kapljica svježeg limuna. Miješanjem sastojaka dobit ćete kašastu smjesu. Nanesite je na lice i čuvajte minimalno pola sata. Nakon tretmana isperite lice hladnom vodom i dobro posušite.

Više o temi Lice

NJEGA LICA
Proljetna maska za suhu kožu

Više o:

Lice Maska Koža
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na