NEKOLIKO SAVJETA

Stručnjaci savjetuju kako treba da se njeguje 30+ koža

U ranim tridesetim, sve navike (i dobre i loše) počinju da se prikazuju na licu

Briga o koži, prema stručnjacima, treba da traje cijelog života. ILUSTRACIJA

A. F.

18.5.2021

Iako žene u ovim godinama o tome ne razmišljaju, adekvatna njega kože u ovom periodu može kasnije i te kako da znači.

Briga o koži, prema stručnjacima, treba da traje cijelog života. Pa ipak, pre 30. godine, ne razmišljamo mnogo o koži lica, a tek pri pojavi prvih bora, počnemo da se brinemo.

U ranim tridesetim, sve navike (i dobre i loše) počinju da se prikazuju na licu. Pa ipak, i 30+ koža može biti zdrava i sjajna, a evo i kako!

Čišćenje

Svakog jutra, prije nanošenja mejkapa, očistite lice tonikom. Koristite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. Ne zaboravite da prije odlaska na spavanje skinete šminku, kako bi koža u tokom noći disala i oporavljala se.


Piling

Koži 30+ potrebna je dodatna pomoć kako bi ostala blistava i zdrava. Zato, nekoliko puta nedjeljno koristite blage pilinge koji će poboljšati cirkulaciju i ukloniti mrtve ćelije kože. Uz one omiljenih kozmetičkih kuća, možete koristiti i kućne pilinge.


Zaštita 30+

Štitite svoju kožu, čak i kada nije sunčano, pomoću krema sa zaštitnim faktorom. Uz to, koristite i anioksidantne serume ili one na bazi vitamina C, kako bi koža u potpunosti bila sačuvana.


Hidratacija

Za zdravu kožu neophodna je hidratacija! Zato pijte najmanje dvije litre vode dnevno i nemojte se tuširati vrelom vodom. Koristite hranljive losione za telo ili ulja (kokosovo, malsinovo) nakon tuširanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.