NJEGA KOŽE

Aloe vera, kurkuma i zeleni čaj pobjeđuju i najupornije akne

Osim akni, kurkuma se pokazala i kao odličan lijek protiv mnogih ozbiljnijih dermatoloških problema poput ekcema, psorijaze, bora, fleka i tamnih mrlja

A. F.

Osim akni, kurkuma se pokazala i kao odličan lijek protiv mnogih ozbiljnijih dermatoloških problema

Foto: ILUSTRACIJA


Vjerovali ili ne, ali sve one dosadne, naporne akne mogu za tren oka nestati samo ukoliko se potrudite da sebi napravite pravu pravcatu domaću kremu od samo tri magična sastojka.

I ptice na grani već dobro znaju da je aloe vera jedan od obaveznih sastojaka koji ulazi u sastav svake  kreme za lice. Ona ne samo da savršeno regeneriše iritiranu, oštećenu i dehidriranu kožu, već na njenoj površini stvara onaj fini, glatki zaštitni sloj bez osjećaja lepljenja za kojim svi tako žudimo, posebno u letnjim mjesecima.

Ali, da li ste znali da su njeni najbolji saveznici, bar kada su u pitanju akne i raznorazni upalni procesi na koži u pitanju, upravo zeleni čaj i kurkuma? Zvuči pomalo nespojivo, ali ukoliko želite da svoje lice obradujete najprirodnijom mogućom varijantom kada je njega u pitanju,  pomješate sve ove sastojke i ostavite da djeluju nekih 20- tak minuta.

Čuveni indijski začin u kombinaciji sa još čudotvornijom želatinastom biljkom pravi je izvor salicilne kiseline koja je idealni protivnik akni, a posebno preporučljiva svima onima koji muku muče sa masnom i nadraženom kožom. Osim akni, kurkuma se pokazala i kao odličan lijek protiv mnogih ozbiljnijih dermatoloških problema poput ekcema, psorijaze, bora, fleka i tamnih mrlja.

Naravno, prije nanošenja ove maske  pažljivo očistite kožu kako biste se uvjerili da su pore potpuno spremne za tretman, a u dodatnom opuštanju odnosno pripremi kože vam može pomoći i para pod vrućim peškirom koja će omogućiti da uklonite mrtve ćelije sa površine kože za nekoliko sekundi.

Više o temi Akne

Više o:

Akne Krema
NA VRH

Podijeli članak na