JEFTINA VARIJANTA

Jaja u službi ljepote: Uklanjaju podočnjake, učvršćuju nokte, hrane kosu

Cijene krema i gelova koji usporavaju starenje kože često su previsoke za većinu žena

Jaja uklanjaju podočnjake. ILUSTRACIJA

A. F.

4.6.2021

Ako vam je potrebna hitna beauty intervencija jer vam je kosa beživotna ili vam je ten „mrtvački“ od ranog jutra, samo skoknite do friždera i zgrabite jedno svježe jaje. Evo što jaja sve mogu učiniti za vaš izgled.

Cijene krema i gelova koji usporavaju starenje kože često su previsoke za većinu žena. Želite li izbjeći veliki minus na računu zbog kozmetičkog proizvoda koji vrlo vjerovatno neće dati rezultate koje očekujete, odlučite se za jeftiniju varijantu – svježe jaje.

Odvojite bjelanjak i dobro ga pomiješajte sa kašikom meda i 3 kašike gline. Dobijenu smjesu namažite na lice i vrat i pričekajte da se ova anti-age maska iz kućne radinosti posve osuši, a zatim je isperite vodom.

Učvršćuju nokte

Čvrsti nokti važni su želite li besprijekornu manikuru ovoga ljeta. Ukoliko ste osuđeni na nokte koji se lako listaju i pucaju, učvrstite ih uz pomoć ovog prirodnog i učinkovotog pripravka.

U maloj posudi pomiješajte žumanjak i pola decilitra toplog mlijeka. Umočite svoje nokte u ovu mješavinu na desetak minuta i nakon toga isperite vodom. Učinite to svakodnevno kako biste ubrzali oporavak i jačanje noktiju.

Dubinski obnavljaju kosu

Mnogi proizvođači u svoje regeneratore za kosu stvaljaju jaja da bi postigli zadivljujući učinak. Ukoliko je regenerator koji obožavate preskup da biste ga redovno kupovali ne očajavajte – radije uzmite jaje!

Da biste napravili regenerator koji dubinski hrani kosu pomiješajte nekoliko jaja s 4 kašike jogurta i pola šoljice amla praha. Dobijenu smjestu umasirajte u vlažnu kosu i kožu tjemena, a zatim na glavu navucite kapu za tuširanje. Nakon pola sata isperite i operite kosu šamponom.

Uklanjaju podočnjake

Niste se baš naspavali, a crni kolutovi oko očiju vas izdaju. I u ovom slučaju jaje će pomoći.

Odvojite bjelanjak u posudu i dobro ga istucite. Prstima ili četkicom za make-up nježno ga nanesite na područje oko očiju i ostavite dok ne osjetite da vas koža zateže. Dobro isperite hladnom vodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.