LATINO DIVA

Džej Lo otkrila svoju rutinu za savršen izgled

Ono što svakako pomaže pjevačici da zadrži mladolik izgled je činjenica da ne preskače kremu sa zaštitnim faktorom još od tinejdžerskih dana

Džej Lo. AGENCIJE

A. F.

28.7.2021

Dženifer (Jennifer) Lopez, jedna od najvećih muzičkih diva današnjice, proslavila je 52. rođendan. Ovaj poseban dan obilježila je u društvu nove/stare ljubavi Bena Afleka (Affleck) te je po prvi put objavila i zajedničku fotografiju.

Na svom Instagram profilu objavila je jutarnju beauty rutinu koja uključuje nekoliko koraka njege i dodatke prehrani. Nedavno je pop diva izbacila i vlastitu liniju kozmetike pa su tako njeni proizvodi naravno zvijezda rutine.


Čišćenje lica ne preskače

Prvi korak jutarnje rutine je čišćenje lica. Dženifer lice najprije dobro očisti gelom koji sadrži antioksidanse i glikolipide kako bi uklonila nečistoće koje bi mogle uzrokovati oštećenje kože. Čišćenje lica ključno je za blistav ten, a pomaže i stvoriti savršenu podlogu za šminku.

Idući korak je njegujući serum za koji Dženifer tvrdi da je ključ njene sjajne kože. Serum je izuzetno bogat antioksidansima, a osim što Džej Lo njime štiti kožu, dodatno ju hrani maslinovim uljem i skvalenom koji su aktivni sastojci seruma.

Zaštitni faktor kao ključ mladolikog izgleda

Ono što svakako pomaže pjevačici da zadrži mladolik izgled je činjenica da ne preskače kremu sa zaštitnim faktorom još od tinejdžerskih dana. Takva krema idući je korak rutine i Lopez je nanosi obilno.

Krema sa zaštitnim faktorom smanjiće uticaj sunčevog zračenja na kožu i tako sačuvati strukturu i elastičnost kože. Nakon kreme sa zaštitnim faktorom, Dženifer obično nanosi šminku, a kako priznaje, to može potrajati i nekoliko sati.

Njega iznutra kao i izvana

Lopez tvrdi da kožu ne njeguje samo na površini nego i iznutra pa tako svako jutro pije kombinaciju raznih suplemenata, uključujući vitamine C, E i A koji su snažni antioksidansi te bakar i mangan koji pomažu izgraditi elastičnost kože.

Takođe napominje da je važno piti puno vode, a da jutro osim njegom kože obavezno započinje i šoljicom kafe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.