PRAVILNA NJEGA

Savjeti kako da s godinama sačuvate boju na usnama

Ako vam gubitak boje još uvijek smeta, srećom dostupni su ruževi s kojima usne ‘hrabro’ možete obojiti u crveno

Koža oko usana je izrazito tanka. PINTEREST

A. F.

7.8.2021

Već svi znamo da je koža oko usana izrazito tanka i da će se upravo na tom dijelu lica znakovi starenja prvo pojaviti, međutim, uz volumen i elastičnost usne s godinama na žalost gube i crveni pigment, pa osim što se stanjuju i boja im polako blijedi.


Vlažite i hidratizirajte usne

Hidratizirane usne izgledaju ‘življe’ od ispucalih usana i preporučuju se proizvodi poput balzama koji  stalno dodatno vlaže, pogotovo u zimskim mjesecima. Možete koristiti i maske za usne, a kako je koža propusnija noću, njeni vam hranjivi sastojci mogu pomoći da ujutro imate usne glatke kao kod male bebe.

Dodajte koži malo kolagena s kolagenskim dodacima prehrani

Iako je gubitak kolagena s godinama neizbježna i prirodna pojava, istraživanja su pokazala da kolagen koji se uzima kroz dodatke prehrani isto djeluje na fibroblaste ćelije, odnosno ćelije zaslužne za stvaranje kolagena i elastina u koži. Studije kažu i da one mogu onda poboljšati elastičnost kože, hidrataciju, ali i dermalnu gustoću.


Koristite ruževe i sjajila ‘jačih’ boja

Ako vam gubitak boje još uvijek smeta, srećom dostupni su ruževi s kojima usne ‘hrabro’ možete obojiti u crveno, a savjetuje se i nanošenje sjajila preko ruža, jer ono u sebi obično ima i hidratantne sastojke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.