UKLANJA MRTVE ĆELIJE

Piling od limuna i morske soli za glatku kožu

Nakon što ste obavili posao, napunite kadu vodom, dodajte nekoliko kapi ulja kako bi se koža potpuno isprala i omekšala

Piling tijela dovoljno je napraviti jednom sedmično. PINTEREST

A. F.

24.8.2021

So djeluje prirodno, odstranjujući mrtve ćelije kože nakon čega ona ostaje svježa i glatka, a za mladenački izgled pobrinuće se biljke i ulja koja se dodaju u piling!

Pilingom kožu možete i malo pomladiti – on uklanja mrtve ćelije, smanjuje vidljivost pigmentacijskih mrlja te smanjuje pore. Možemo reći da se radi o važnom segmentu njege lica, ali i tijela.

Piling tijela dovoljno je napraviti jednom sedmično i to tokom tuširanja, ali morate pripaziti da kožu ne trljate prejako.

Šta je potrebno:

morska sol

ulje jojobe

limun

eterično ulje po vašem izboru

staklena posuda

Priprema:

Uzmite jednaku količinu soli i ulja jojobe te stavite u posudu. Svaki piling možete držati u zatvorenoj posudi do dvije sedmice, dakle možete napraviti količinu po vašoj želji. Promiješajte so i ulje te naribajte koru limuna(samo žuti dio). Na kraju dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru. Promiješajte sastojke i spremno je za korištenje.

Uzmite malo vremena i nanesete piling na kožu, masirajte polaganim kružnim pokretima i uživajte u mirisu odabranog ulja. Nakon što ste obavili posao, napunite kadu vodom, dodajte nekoliko kapi ulja kako bi se koža potpuno isprala i omekšala. Dobro obrišite tijelo i namažite ga hranjivom kremom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.