ZA SVILENKASTU KOŽU

Kako izabrati odgovarajuće ulje za tijelo?

Zanimljivo je da se ulje može primijeniti u tandemu sa omiljenom kremom za tijelo

Ulje za tijelo treba da bude hranljivo i korisno. PINTEREST

A. F.

30.8.2021

Ulje za tijelo je generičko ime za supstancu koja se ne rastvara u vodi. Postoji mnogo vrsta različitih ulja: mineralna, esencijalna, životinjska. Postoji mnogo opcija. U kozmetičke svrhe najčešće koristimo biljna ulja. Prolaze kroz nekoliko faza obrade, izbjeljivanja i drugih neophodnih procesa.

Šta bi trebalo da bude u ulju?

Ulje za tijelo treba da bude hranljivo i korisno. Važno je zapamtiti da svako ulje ima svoj molekularni sastav: vitamine, minerale, masne kiseline. Neka ulja su bogata Omega 3, a druga vitaminima.

Zbog toga su kozmetička ulja vještački ispunjena cijelim kompleksom vitamina i minerala koji vlaže i njeguju kožu na maksimalnom nivou.

Ako imate suhu kožu tijela, onda svakako koristite kozmetičko ulje za tijelo nakon tuširanja. To će biti najbolji način za hranjenje i vlaženje kože, zadržavanje vlage u njoj i ispunjavanje kože korisnim lipidima, vitaminima i masnim kiselinama.

Zanimljivo je da se ulje može primijeniti u tandemu sa omiljenom kremom za tijelo.

Prvo, nanesemo ulje i ostavimo ga da koža upije, a zatim nanosimo kremu za kožu. Krema će ukloniti ekstra “masnoću” iz ulja i ostaviti samo prijatnu vlagu na vašoj koži.

Nakon nekoliko sedmica ove hidratacije, vaša koža će biti kao sa reklame – meka i svilenkasta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.