ADEKVATNA NJEGA

Pravilnim češljanjem do lijepe i njegovane kose

Kosu treba podijeliti na dva do tri manja dijela, a onda početi sa češljanjem

Potrebno je češljati kosu ujutru i uveče. PINTEREST

A. F.

13.9.2021

Šta je potrebno za zdravu kosu? Obično smatramo da su za to potrebni kvalitetan šampon, balzam, određene vrste ulja, pravilna ishrana… Ali, osim svega ovoga potrebna vam je i dobra četka sa kojom morate uvijek češljati kosu na pravi način.

Prije svega moramo reći da je češljanje kose veoma važno. Potrebno je češljati kosu ujutru i uveče. Na ovaj način ćete očistiti svu nečistoću iz kose, blago masirati kožu glave i pospješiti cirkulaciju.

Većina žena koristi češljeve ili četke od skalpa do vrhova, tako da se cijela kosa može očešljati što je brže moguće, ali to nikada ne bi trebalo učiniti.

Kosu treba podijeliti na dva do tri manja dijela, a onda početi sa češljanjem. Počnite od vrhova, odnosno krajeva kose.Obično žene češljaju kosu od tjemena do krajeva, uzrokujući čvorove sredinom dužine. Da bi se izbjeglo oštećenje kose, koje se često javlja kod čvorova, počnite sa raščešljavanjem kose od krajeva i polako sve više i više četku pomjerajte prema skalpu. Na taj način ćete izbjeći oštećenje kose i održati kosu zdravom i jakom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.