NOVI TRENDOVI

"Pepeljuga plava" nova je hit boja kose ove jeseni

Međutim, ako tražiš nešto s manje predanosti, Hersheson kaže da samo osvjetljavanje pramenova za nekoliko nijansi može napraviti veliku razliku

Pava boja u trendu ove jeseni. ILUSTRACIJA

A. F.

16.9.2021

Ako ste mislili da će nas izrasli korijeni uzrokovani lockdownom spriječiti da ponovno održavamo plave nijanse cijelom dužinom kose - griješite.

Dok su se mnoge dame odlučile za hrabre, svijetle boje - uključujući plavu, ružičastu i zelenu sa istaknutim pramenovima, druge su izabrale prirodniji, ali ništa manje privlačniji izgled.


Savršena je kombinacija

- Ponovno će biti veći pomak prema plavim nijansama.Mislim da ljudi žele uljepšati i posvijetliti stvari. Žele se osjećati svjetlije i podignuto, a svijetla boja može imati zaista taj snažan učinak koji podiže raspoloženje - kaže profesionalni frizer Luke Hersheson

Nijansa za koju predviđa da će zaista doći do izražaja ove jeseni savršena je kombinacija moderne nostalgije.

- Mislim da će biti prisutne fantazijske nijanse inspirirane Pepeljugom, popularno zvane Pepeljuga plava - kaže on. To znači luksuznu kremastu boju koja je malo mekša od platinaste i ledene plave koje smo posljednjih godina često viđali.


Njega kose će biti ključna

Međutim, ako tražiš nešto s manje predanosti, Hersheson kaže da samo osvjetljavanje pramenova za nekoliko nijansi može napraviti veliku razliku. Što se tiče veteranki plavuša, to je super način da osvježiš kosu i vratiš boji kose stari sjaj.

U svakom slučaju, njega kose će biti ključna. Zaštitni znak sanjive Pepeljuge plave je njegovani i sjajni izgled, što znači da je uz redovite posjete frizerskom salonu od velike važosti i kvalitetna njega kose kod kuće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.