SAVJETI

Uz nekoliko koraka do zdravih i snažnih noktiju

Izdvojite vrijeme za intenzivniju njegu stopala i ruku kod kuće

Pedikir i manikir obezbijediće vam zdravlje i ljepotu stopala i ruku. ILUSTRACIJA

A. F.

11.1.2022

Ako su vam nokti krhki i lomljivi, uz prave savjete ponovo mogu postati lijepi i snažni. Otkrivamo vam jednostavna rješenja uz koja će vaši nokti biti zdravi i jaki.

Perestanite gristi nokte – Mnoge osobe potpuno nesvjesno grizu nokte i tako im nanose najveću štetu. Riješite se ove loše navike, ako želite da vaši nokti budu zdravi i lijepi.

Pedikir/manikir

Jednom ili dvaput sedmično posjetite kozmetičara. Pedikir i manikir obezbijedit će vam zdravlje i ljepotu stopala i ruku. Ako niste za posjetu kozmetičkom salonu, izdvojite vrijeme za intenzivniju njegu stopala i ruku kod kuće. Jednom sedmično pripremite kupku, napravite piling i uklonite odumrle ćelije kože, na ruke i stopala nanesite debeli sloj hidratantne kreme, obucite pamučne rukavice i čarape, te ostavite da koža i nokti upiju kremu preko noći.

Maslinovo ulje

Jednom sedmično nokte namačite 15-ak minuta u maslinovom ulju. Ovaj tretman osnažit će nokte i obezbijediti im potrebnu njegu.

Tečnost

Pijenjem dovoljne količine tečnosti tijelo će se osloboditi toksina. Voda će tijelu, pa tako i noktima, obezbijediti potrebnu hidrataciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.