TRENDOVI

Hit nijanse kose koje će obilježiti godinu pred nama

Smeđa i dalje ostaje najdominantnija nijansa kada je riječ o boji kose, a ove godine nećemo moći da odolimo njenoj raskošnoj i intenzivnoj čokoladnoj verziji, koja nas tjera da se bukvalno topimo

Smeđa i dalje ostaje najdominantnija nijansa kada je riječ o boji kose. ILUSTRACIJA

A. F.

13.1.2022

Budući da smo već zakoračili u 2022. godinu pravi je trenutak da pogledamo koji nas to trendovi i noviteti očekuju u beauty svijetu, a prije svega da vidimo koje će to biti hit nijanse kose koje će obilježiti ovu godinu.

Kao i svaka godina do sada, i ova će proteći u znaku širokog spektra najljepših tonova - od najsvjetlijih, platinastih, preko uzbudljivih crvenih do dubokih, smeđih nijansi.

Platinasto plava

Ukoliko volite jako svijetlu kosu i težite hladnijim tonovima, pravi izbor za vas je uvijek šik platinastoplava. Riječ je o ujednačenoj nijansi, bez primjesa sive, koja je više karakteristična za pepeljastoplavu boju. Odlično izgleda i na dugoj i na kratkoj kosi, ali je svakako najglamuroznija na trendi bob frizuri. Jedina mana ove nijanse? Teško ju je održavati.


Medeno plava

Biti plavuša bez previše svijetlih, izbijeljenih vlasi moguće je zahvaljujući medenoplavoj nijansi koja se postiže tehnikom poznatijom pod nazivom honey sweep. Suptilna i topla, ova nijansa reflektuje poseban zlatkasti odsjaj, pružajući licu nježan i zavodljiv izgled. Budući da je univerzalna, ova boja može se nositi tokom cijele godine, a najbolje od svega je što odlično pristaje i plavušama i prirodnim brinetama.


Čokoladno smeđa

Smeđa i dalje ostaje najdominantnija nijansa kada je riječ o boji kose, a ove godine nećemo moći da odolimo njenoj raskošnoj i intenzivnoj čokoladnoj verziji, koja nas tjera da se bukvalno topimo. Zahvaljujući ovim adutima, ova boja nesumnjivo će biti favorit ove godine, naročito tokom zimske sezone. Veoma glamurozno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.