NJEGA

Dodavanjem ovog sastojka u šampon obnovit ćete kosu od korijena do vrhova

Najbolje bi bilo da piling ponovite nakon svakog 4. pranja i sigurno ćete primjetiti rezultate

Da bi koža glave bila zdrava, piling treba raditi s vremena na vrijeme. ILUSTRACIJA

A. F.

10.2.2022

Vjerujemo da nikada ne biste pomislili da dodate ovaj sastojak svom šamponu, ali prema riječima dama koje su isprobale ovaj recept, rezultati su izvanredni i zaista djeluju. 

Sve što vam treba je… šećer! Da, dobro ste pročitali!


Zdrava i sjajna kosa

Dok brinemo o svojoj kosi, fokusiramo se na samu kosu i potpuno zaboravljamo na skalp. Ovo je velika greška, kažu frizeri jer samo ako je koža glave njegovana, možemo očekivati da će kosa izgledati zdravo i sjajno.

Da bi koža glave bila zdrava, piling treba raditi s vremena na vrijeme, baš kao što radimo sa kožom lica. Za ovo vam nisu potrebni skupi dodaci i luksuzni preparati. Sve što treba da uradite je da dodate kašiku šećera u šampon koji inače koristite za pranje kose.


Dublje pranje

Šećer će omogućiti vašem skalpu da nježno ljušti i ukloni mrtve ćelije koje blokiraju rast lijepe i njegovane kose. Pored toga, šećer će osigurati dublje i temeljnije pranje i omogućiti regeneratoru da prodre dublje i bolje nahrani samu kosu, piše Elle.

Ipak, pazite da ne preterujete sa samom procedurom jer se koža glave može brzo isušiti. Najbolje bi bilo da piling ponovite nakon svakog 4. pranja i sigurno ćete primjetiti rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.