EFEKTNE

Sa ovim frizurama nećete ostati nezapaženi

Pletenice iznad glave će uvijek biti opcija

Pletenice iznad glave će uvijek biti opcija. ILUSTRACIJA

A. F.

24.5.2022

Pletenice će uvijek biti opcija kada tražite frizuru.

Mnogobrojni načini izrade i upotrebe mogu nam pomoći da izgledamo elegantno, jednostavno, glamurozno, svježe i veoma moderno

Način na koji ih koristimo i kako to radimo su aspekti koji definišu izgled koji ćemo nositi.

Među svim načinima nošenja pletenica, oni sa jednim dijelom raspuštene kose spadaju u najraznovrsnije.

Ova vrsta pletenice je pogodna za svaku priliku; ono što određuje nivo elegancije i stila je odjeća i nakit. Mogu se nositi za izlazak sa prijateljima, važnu večeru, sastanak, pa čak i glamurozni događaj.

Osnovna stvar u ovom stilu je da je dio kose ispleten, nije važno koji, a ostatak opušten. Dio koji nije upleten možete nositi ravno, talasasto, prirodno ili nanositi neke efekte, ali mora biti slobodan. Što se tiče vrste pletenice, zavisi od vaše kreativnosti i stila, jer se mogu koristiti na mnogo načina.

Među opcijama su duple i male pletenice sa jedne strane, pletena traka za glavu, pletenice na vrhu glave, iza... Ukratko, odlučuju ličnost i prilika.

Jednostavna pletenica na jednoj strani kose

Sa ovom opcijom sigurno nećete ostati neprimijećeni. Osim toga, jedan je od najlakših za napraviti.

Jedina stvar je da izaberete jednu stranu glave i ispletete je iznad uha. Ostatak kose će otići na drugu stranu i nazad u svom prirodnom obliku.

Više pletenica na jednoj strani kose

Ova varijacija prethodne će dati razrađeniji i glamurozniji stil onima koji je koriste.

Ideja je da je prvi dio pletenice potpuno pričvršćen za glavu. Zatim se olabavi i pada pored raspuštene kose koja se nalazi pozadi. Možete ga ukrasiti šljokicama, prstenovima i nekim bojama da biste promijenili stil.

Pletenice na vrhu

Pletenice iznad glave će uvijek biti opcija. Jedna od najboljih opcija i ona koja će vam sigurno ukrasti poglede je da očistite prednji dio lica češljanjem od naprijed ka nazad. Zatim se puštaju na raspuštenu kosu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.