SVAKODNEVNA RUTINA

Savršena zamjena za parfem: Mirisna suha ulja sjajna su za ljeto

Brojni beauty brendovi u svojoj ponudi imaju i mirisna suha ulja, a za ljetne dane vrlo su popularna ona sa šljokicama koja se savršeno slažu s preplanulim tenom

Suga mirisna ulja savršena za ljeto. ILUSTRACIJA

A. F.

23.6.2022

S dolaskom toplih ljetnih dana naša se svakodnevna rutina mijenja. Žene su više sklone prirodnijem make-up looku, a odbacuju i teške parfeme te umjesto toga biraju neke prozračnije mirisne proizvode.

Uz klasične mirisne vodice i toaletne vode, savršen proizvod za ljetne dane su i mirisna suha ulja. Prednost suhog ulja je u tome što, osim predivnog mirisa, ima i hranjive sastojke koji istovremeno njeguju kožu.

Naime, tokom ljeta je koža više izložena suncu i drugim vanjskim faktorima pa joj trebamo posvetiti malo više pažnje i dodatno ju njegovati. Kao jedan od najboljih proizvoda za njegu tijela u ljetnim mjesecima ističu se suha ulja koja dolaze u prekrasnim staklenim bočicama, a najčešće imaju i neodoljiv miris pa su savršena zamjena za teške parfeme.

Suha ulja sadrže sastojke koji hrane kožu, a brzo se upijaju i nemasne su teksture. Prednost ovog svestranog proizvoda je i u tome što ga doslovno možeš koristiti 'od glave do pete', kako za njegu kože, tako i za kosu. 

Najbolje ih je na nanositi odmah nakon tuširanja, kada je koža još malo vlažna jer će tada bolje prodrijeti u pore. Koža će ti nakon nanošenja biti mekana i baršunasta na dodir, a ujedno ćeš i predivno mirisati.

Brojni beauty brendovi u svojoj ponudi imaju i mirisna suha ulja, a za ljetne dane vrlo su popularna ona sa šljokicama koja se savršeno slažu s preplanulim tenom. Njihov je miris nešto suptilniji od parfema pa su za ljetne dane sjajan izbor.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.