VOLE JE SLAVNE DAME

"Bijelo zlato" je hit boja kose za ljeto 2022. godine

Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava

A. F.

Kim Kardašijan: Karakterizira ju neutralna krem nijansa

Foto: AGENCIJE


Nakon trenda dubokih smeđih tonova populariziranih pod epitetom raskošna smeđa, odnosno, expensive brunette, pojavila se nova, i jednako luksuzna nijansa koja slovi za najpoželjniju ljetnu boju kose.

Riječ je o nijansi - "bijelog zlata".

Od Điđi (Gigi) Hadid do Kim Kardašijan (Kardashian) slavne osobe zamijenile su svoje bronzane i smeđe nijanse za ovu svijetloplavu, gotovo bijelu kosu.

- Karakterizira ju neutralna krem nijansa koja nije previše ni srebrena ni previše zlatna – kaže za časopis Glamour Tom Smit (Smith). 

Boja je negdje između platinaste nijanse koja je dominirala 2016. godine, i zlatne "vintage" plavuše od prošlog ljeta.

- Najbolje ju je opisati kao bijelo zlato - nije hladna kao srebrena ili pepeljasta nijansa, a svakako nije ni dovoljno topla da bi bila zlatna - pojašnjava Smit.

 Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava.

- Ova verzija platinasto plave je zahtjevna za održavanje i nije jeftina za postizanje, pa je logično da i se okarakterizira kao luksuzna - kaže Smit, koji preporučuje da farbanje kose u ovu nijansu povjeravate samo iskusnom profesionalcu, naročito ako počinjete s tamnijom podlogom.

Više o:

Kosa Boja
NA VRH

Podijeli članak na