DETALJNI VIDEO

Šminkerica otkrila trik koji će pomoći da više nikada ne kupite pogrešnu nijansu pudera

Jedan od razloga zašto valja biti strpljiv prilikom odabira je što se nijansa promijeni kada se formula osuši, a drugi je oksidacija

Žene znaju koliko je zahtjevno izabrati pravu nijansu pudera za lice. Ilustracija

A. F.

2.7.2022

Žene znaju koliko je zahtjevno izabrati pravu nijansu pudera za lice.

Osim odabira formule i teksture, koji će odgovarati vašem tipu kože i adekvatno prikriti nedostatke, potrebno je pronaći nijansu koja će se besprijekorno podudarati s vašom bojom tena.

Kako više ne biste došli kući, nanijeli netom kupljeni puder, pogledali se u ogledalo i shvatili da nijansa ne pristaje vašem licu ili vratu, popularna američka makeup artistica Rose Siard ima dobar savjet.


Dovoljno je, kaže Siard, pustiti da se tekući puder u potpunosti osuši.

- Ne odlučujte se za nijansu pudera sve dok se potpuno ne osuši - objašnjava vizažistica u videu na svom Instagramu profilu, pokazujući na svom licu kolika je razlika u nijansama između "mokrih" i "osušenih" pudera.

- S mat i dugotrajnim puderima definitivno morate sačekati kako biste vidjeli njihovu konačnu boju - dodaje Siard.

Jedan od razloga zašto valja biti strpljiv prilikom odabira je što se nijansa promijeni kada se formula osuši, a drugi je oksidacija.

To znači da pigmenti u puderu reagiraju na određene vanjske faktore, kao što su zrak, pH kiselost kože i prirodna ulja koja se nalaze na licu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.