TRENDOVI

Četiri najpopularnije frizure za ovu jesen

Ako volite da nosite kratke frizure pravi je trenutak da date šansu ovoj vrsti, jer djeluje tako odvažno i seksi u isto vrijeme

Blagi talasi savršena frizura za sve prilike. ILUSTRACIJA

A. F.

12.9.2022

Kada je riječ o ljepoti i trendovima, najviše se govori o njezi kože, šminki i naravno - kosi. Načina za stilizovanje kose ima beskrajno mnogo, a iz sezone u sezonu se susrećemo sa novim ili starim trendovima koji doživljavaju svoj veliki povratak.

Zato, prije nego što uložite novac u još jedno sredstvo koje treba da učini magiju, posjetite dobrog frizera koji će vas kvalitetno ošišati i oblikovati kosu jer će ona tako uvijek izgledati savršeno, i kao da ste upravo izašli iz salona šta god kasnije radili sa njom.


1. Bob je uvijek u trendu

Francuski bob, dječački bob, skandi bob različite su varijacije na temu i biće ozbiljno popularni ove jeseni. Takođe moramo napomenuti da će se i klasični bob vratiti na velika vrata.

Oštar bob takođe je jedan od najmodernijih stilova sezone. Frizer Dejvis objašnjava da iako ideja o bobu s grubom linijom kose nije nova, još uvijek izgleda impresivno i ostaje u trendu. Razdeljak kose mora biti simetričan za pravi utisak.


2. Raskošni talasi

Duga, stepenasto šišana kosa izgledaće odlično ukoliko je uvijete u krupne lokne.

Uz adekvatan proizvod za stilizovanje, kosa će izgledati zdravo, sjajno i prosto veličanstveno.


3. Nijansa bakra je pravi pogodak

Ako ste spremni za promjenu i volite crvenkaste tonove u kosi, jesen na scenu donosi trend baš za vas - duboka, luksuzna boja bakra je veoma aktuelna, a podrazumijeva savršen miks toplih i hladnih tonova.

Ukoliko niste raspoloženi da ofarbate cijelu kosu i želite samo diskretan dašak ove nijanse, odlučite se za pramenove u boji bakra.


4. Kratka zaglađena frizura

Do skoro divili smo se neurednim  frizurama, ali je sada došao red na njihovu zaglađenu varijantu.

Ako volite da nosite kratke frizure pravi je trenutak da date šansu ovoj vrsti, jer djeluje tako odvažno i seksi u isto vrijeme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.