ODGOVARAJUĆA NIJANSA

Kako kombinovati olovku za usne i ruž

Za mekane usne prije nanošenja olovke obavezno osvježite usne balzamom. Nikad ne počinjite s crtanjem potpuno zatvorenih usana, jer će vam biti potreban savršen uvid na tačan početak i kraj linije

Kako bi vam ruž ostao što duže na usnama, prije njega nanesite olovku za usne. ILUSTRACIJA

A. F.

17.11.2022

Ako ste izbjegavale olovke za usne sigurno ste imale dobar razlog za to – niste bile dovoljno vješte u šminkanju, ili jednostavno niste pronašle odgovarajuću nijansu. Ipak, budite sigurne – olovka za usne popravlja čitav utisak.

1. Postojana boja

Kako bi vam ruž ostao što duže na usnama, prije njega nanesite olovku za usne – zanimljivi trik mnogih poznatih dama. Osim što čuvaju boju, olovke je i intenziviraju. Ruž će ostati na svom mjestu, a usne će izgledati savršeno.

2. Punije usne

Često od vizažista možete čuti da nema ničeg ljepšeg od punih, zdravih, ružičastih usana. Ako nemate prirodno pune usne, olovke su tu – samo za vas. U zavisnosti od boje ruža, odaberite svjetliju ili tamniju nijansu olovke.

3. Naučite kako da pravilno nanesete olovku

Za mekane usne prije nanošenja olovke obavezno osvježite usne balzamom. Nikad ne počinjite s crtanjem potpuno zatvorenih usana, jer će vam biti potreban savršen uvid na tačan početak i kraj linije. Takođe, dobro naoštrite olovku i zagrijte vrh, tako što ćete ga protrljati između palca i kažiprsta. Olovku nanesite lagano, kako ne biste ogrebale usne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.