PROBLEM MNOGIH

Ovo su trikovi koji će pomoći vašim ispucalim usnama

Izrežite krastavac na tanke kolutove, a potom ih držite na usnama 10 minuta

Ispucale usne problem koji se javlja tokom hladnijih dana. ILUStRACIJA

A. F.

4.12.2022

Mnogi smatraju da je pucanje usana problem koji se javlja tokom zimskih mjeseci, ali se suhe i ispucale usne mogu javiti u bilo kojoj sezoni. Također, ispucale usne su neprivlačne, a ranice koje se mogu pojaviti su prilično bolne.


Med

I sami znate koliko je med zdrav i da poboljšava imunitet. Kad ste prehlađeni, sigurno ne preskačete dnevnu dozu unosa meda, limuna i čaja. I u ovoj situaciji, med je odlično rješenje. Sve što je potrebno jeste da ga namažete na usne i ostavite da stoji nekoliko minuta. Zatim ih isperite mlakom vodom. Pred spavanje, usne možete lagano izmasirati mekanom četkicom za zube kako bi uklonili mrtve slojeve kože, budite nežni i pažljivi da ne biste stvorili rane. Dakle, samo nekoliko puta blago istrljajte usne četkicom, skinite mrtve slojeve kože i ponovo nanesite med.


Balzam sa ceramidima

Prije nego što kupite balzam za usne, potrebno je da znate nekoliko ključnih stvari. Balzam mora da bude prirodan, da hidrira i da ima zaštitni faktor da bi se koža usana regenerisala. Izbjegavajte balzame sa lanolinom i mirisom cimeta, jer će njihova primjena dodatno pogoršati situaciju. Birajte balzame sa ceramidima jer oni će dubinski i istinski da štite vaše usne.


Maska od krastavca

Izrežite krastavac na tanke kolutove, a potom ih držite na usnama 10 minuta. 

Usne će biti prirodno vlažnije i mekanije, a ovaj postupak možete da ponavljate i više puta u toku dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.