DOMINIRA

Platinasta boja jedna od najupečatljiviji plavih nijansi

S obzirom na to da je platinastoplava boja veoma svijetla, što znači da se pri farbanju koristi jači hidrogen, važno je da kosi pružite i adekvatnu njegu

Plava boja kose u trendu i ove sezone. ILUSTRACIJA

A. F.

10.12.2022

Svaka sezona donosi nam nove trendove u farbanju i nijansiranju kose. Ove zime su upečatljive gotovo sve boje, posebno plava, s kojom su se frizeri poigrali u različitim tehnikama farbanja.

Najviše dominira platinasta, koja izgleda vrlo ženstveno, seksi i glamurozno. Frizeri tvrde da je ovo jedna od najupečatljiviji plavih nijansi i da je savršen izbor za dame koje žele da ostave snažan utisak i načinom odjevanja i izborom frizure.

Odlično stoji na kratkoj kosi, asimetričnim frizurama, ali i na paž i bob oblicima, koji su malo istanjeni sa strane. Za dužu kosu, najbolji izbor su pramenovi u ovom tonu, poželjno je da ih stavite i ako želite da od brinete i crnke postanete blondina.

S obzirom na to da je platinastoplava boja veoma svijetla, što znači da se pri farbanju koristi jači hidrogen, važno je da kosi pružite i adekvatnu njegu. Bilo bi dobro da koristite boje s manje amonijaka i preparate namijenjene plavušama. Osim toga, najmanje jednom sedmično stavljajte masku za regeneraciju, a za oblikovanje koristite proizvode koji istovremeno i njeguju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.