EKSPERIMENTIŠITE

Sve je dozvoljeno: Kako se našminkati za najluđu noć

Kada je u pitanju novogodišnja šminka, teško je izbjeći crveni ruž

Boja zlata savršena za make up za svečane prilike. ILUSTRACIJA

A. F.

18.12.2022

Najluđa noć vrijeme je proslave s porodicom i prijateljima, ali za ljubitelje ljepote ujedno je i pokazivanje najboljih makeup lookova.

Novogodišnja zabava pravi je izgovor da se posvetite svom izgledu i isprobate neki trend koji ste vidjeli na društvenim mrežama tokom godine na izmaku.

Kada je u pitanju novogodišnja šminka, teško je izbjeći crveni ruž, ali također je odlično vrijeme da isprobate razne eyelinere, neonske sjene i svjetlucave obrve.

Evo nekoliko primjera kako da se našminkate za najluđu noć.


Konfete na očima

Ovaj look koji je kreirao Patrik (Patrick) za  Điđi (Gigi) Hadid sadrži sve što volimo kod novogodišnjeg glamura.

Posjeduje meko bronzanu bazu začinjenu blistavim konfetama, pažljivo postavljenim u zakrivljenom obliku, kao i smjeli crveni ruž na usnama.


Kapci ukrašeni zlatom

Ko kaže da je zlatna folija strogo rezervirana za umjetnost i zanate? S obzirom na to da su u pitanju male zlatne ljuskice, što neurednije - to bolje.


Privlačnost kristala

Čvrsto vjerujemo da svaki dan možete i trebate oči ukrasiti kristalima ako želite, ali ovo posebno vrijedi za novogodišnju noć. 

Look je prošle godine kreirala Niki Volf (Nikki Wolff) za Addison Rae jer sadrži tanko izvučen eyeliner, lepršave trepavice i kristale duž čitave gornje i donje linije trepavica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.