VRATILE SE U PROŠLOST

Poznate ličnosti koje su nosile modele iz prvih kolekcija najvećih modni brendova

Bilo je nekoliko zvijezda koje su vintage dizajne učinile svojim potpisom 2022

Kajli Džener. Vogue

E. A.

17.1.2023

Ove godine, vintage moda je zauzela centralno mjesto na crvenom tepihu i na paparaco snimcima poznatih ličnosti. Bilo da su prisustvovali velikom događaju ili ne, holivudski A-listeri učinili su da se arhivska moda osjeća potpuno moderno, dokazujući da dobro krojen dizajn može izdržati test vremena.

Bilo je nekoliko zvijezda koje su vintage dizajne učinile svojim potpisom 2022. 

Dva koja se izdvajaju ponijela je Zendaja (Zendaye), a to su bile crna Valentino haljina bez naramenica koju je nosila na dodjeli Emija (Emmyja) i skulpturalna, Bob Makija (Mackie) haljina bez naramenica u crnoj i tikovini (od jeseni 1998.) koju je nosila na Time 100 Gala.

Manekenka Bela Hadid je također istaknuta obožavateljica već voljene mode. Na Filmskom festivalu u Cannesu nosila je bijelu Gucci haljinu iz doba Toma Forda s izrezom na boku i pjenušavu haljinu Chanel iz jeseni 1986. godine. 

Neke druge poznate ličnosti bile su posvećene jednoj određenoj vintage etiketi. Kajli Džener (Kylie Jenner), na primjer, ove godine je bila opsjednuta arhivskim Muglerom. 

Na otvaranju Muglerove retrospektive u Bruklinskom muzeju prošlog mjeseca, nosila je crnu haljinu bez naramenica iz dizajnerove kolekcije za jesen 1995. - zajedno sa dramatičnim pokrivačem za glavu i operskim rukavicama. 

Zendaja. Vogue

U međuvremenu, sestra Kim Kardašijan (Kardashian) je tokom ljeta prošla kroz kratku Dolce & Gabbana eru. Dok je bila u Italiji na Kortninom (Kourtneyinom) vjenčanju – kada je većina porodice Kardašijan nosila ovu etiketu – Kim je zaronila u zadnji katalog dvoje dizajnera za bodycon haljine i bodije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.