NJEGA

Način kako se riješiti naduvenosti lica

Ako postoje „kese“ ispod očiju, koristite ohlađene flastere

Vratite svježinu licu. NDTV

Z. K.

11.2.2023

Da li je završen niz zimskih praznika koji ostavljaju trag na vašem licu u pravom smislu te riječi? Mnogi su poslije dugih praznika primjetili povećanje nadutosti i pogoršanje tena. Dobra vijest je da se možete vratiti u rad prilično brzo ako se pridržavate nekoliko pravila.

Obrazac spavanja

Prvo se vratite na uobičajeni obrazac spavanja i buđenja tako što ćete otići u krevet najkasnije do 23 sata. Ovo će pomoći u jačanju procesa oporavka tijela. Drugo, ograničite unos kuhinjske soli, koja zadržava tečnost u tijelu, povećavajući otok.

Treće, ako postoje „kese“ ispod očiju, koristite ohlađene flastere. Četvrto, masirajte kockama leda duž masažnih linija lica. To će koži dati ton i odmoran izgled, a efekat u kombinaciji sa alginatnom maskom obećava da će biti prosto fantastičan.

Svježina lica

Ali ovo su, imajte na umu, hitne mjere koje će vam omogućiti da vratite svježinu svom licu. Ako želite da očuvate mladost kože na duge staze, slijedite ova jednostavna pravila:

- Pijte dovoljno čiste vode;

- Jedite Omega-3, kao i vitamine A, E i C, koji čuvaju vodeno-lipidni omotač i moćni su antioksidansi;

- Povećajte količinu masne ribe, orašastih plodova, svježeg povrća i voća u ishrani;

- Ograničite unos konzervirane hrane i hrane koja sadrži vještačke aditive;

- Minimizirajte količinu lako svarljivih ugljenih hidrata koji povećavaju upale na koži.

- Ako pušite, odmah prestanite. Na kraju krajeva, pušenje smanjuje dotok krvi u kožu, pogoršava njenu boju, izaziva prijevremeno starenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.