USUSRET PROLJEĆU

Makeup trendovi koji odlaze u zaborav: Povratak prirodnom izgledu

Neke do sada omiljene tehnike šminkanja više se ne preporučuju

S malo šminke naglasite ljepotu. Printscreen

E. Ag.

1.3.2023

Svake sezone se pojavljuju novi trendovi šminke, dok drugi odlaze u zaborav.

Ovo proljeće pripremilo nam je brojna makeup iznenađenja, a neke do sada omiljene tehnike šminkanja više se ne preporučuju.

Кrema za konturisanje lica

Istina je da proizvodi za konturisanje kremaste teksture daju odlične rezultate, a posebno za fotografisanje. Ipak, ovog proljeća krem-konture treba zamijeniti suhim blistavim bronzerom i nježnim rumenilima breskve. Naoružajte se dobrom četkom i nanesite proizvode laganim potezima kako biste stvorili veo na licu. Na ovaj način koža lica će izgledati svježe.

Mat karmini

Pravi hit posljednjih nekoliko godina ostaje u prošlosti: teške mat ruževe zamijenile su blistave teksture. Hidratantni ruževi sa satenskom završnom obradom sada su na vrhuncu popularnosti. Lako se nanose čak i bez olovke, a lagana tekstura ne naglašava pukotine i suhe usne.

Sjaj

Kim Kardašijan (Kardashian), Rijana (Rihanna) i Bijonse (Beyonce) učinile su hajlajter jednim od osnovnih kozmetičkih proizvoda za svaku djevojku, ali aktivni sjaj je zastario. Zamijenio ga je novi trend – „staklena“ koža. To je glatka, njegovana koža sa blagim vlažnim efektom. Može se kreirati sa blistavom bazom i podlogom sa prirodnom završnom obradom.

Intenzivne trepavice

Činilo se nemogućim da ćemo poznate ličnosti na crvenom tepihu moći da vidimo bez vještačkih trepavica, ali i to se dogodilo. Poznati šminkeri sada odbacuju vještačke trepavice i odlučuju se za laganu maskaru koja uokviruje pogled.

Počešljane obrve

Zalizane obrve, prema riječima stilista i šminkera, uvijek su izgledale čudno i neprirodno, ali ovaj trend je opstajao skoro dvije godine. Ovo je pravi antitrend – oblikujte obrve u skladu s rastom kose za prirodan izgled.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.