MODA 2023.

Trepavice u pastelnim bojama neočekivani su trend sezone

Beauty očekivanja su se okrenula naopačke, a pistama su zavladale spontane i vibrantne boje kao stvorene za proljeće

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Moda Trepavice - Avaz
+1
M. Z.

20.4.2023

Revije za jesen/zimu obično nam donose tamne ruževe za usne, zemljane tonove i crne olovke za oči, praznični metalik i pažljivo osmišljene lookove. Ovaj put desilo se nešto neočekivano: beauty očekivanja su se okrenula naopačke, a pistama su zavladale spontane i vibrantne boje kao stvorene za proljeće. Ne časimo ni časa, nosit ćemo ih koliko danas, piše buro.

Spontani trendovi

Omiljeni (i najjači) od ovih spontanih trendova jesu pastelne sjenke i maskare u boji. Prvo su nas oborile s nogu na Prada reviji na kojoj su svi od Džidži (Gigi) preko Kendal (Kendall) prošetali s bebi-plavim, rozim i narandžastim trepavicama. Zatim je Viktorija Bekam (Victoria Beckham) manekenkama obojila donje trepavice u žute nijanse, što maskarom što masnom olovkom i sjenkom (i evo ljetne alternative obrnutom smokey eye looku), otrov-zelena krasila je modele a Diesel reviji u Milanu, čak je i uglađena Karolina Herera (Carolina Herrera) manekenkama dodala žuti ajlajner.

Više radosti

Čini se da su dizajneri, stilisti i šminkeri zajedno odlučili da nam svima treba malo više boje (i radosti) u životu. Ono što je novo jeste da je ona zaista jedini fokus na licu koje je u osnovi u no makeup makeup fazonu, da boja, čak i na trepavicama, izgleda kao da ste je samo nabrzinu namazali bez ikakve preciznosti, sjenke kao da su nanesene prstima. Uvijek je u pitanju jedna boja i jedan ton, bez i trunke vidljivog sjenčenja. Manje komplicirano je više kul. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.