VELIKA BRITANIJA

Modni magazin "Vogue" objavio prvo izdanje na Brajevom pismu

Majsko izdanje publikacije, koja je u Velikoj Britaniji pokrenuta 1916., dostupno je u fizičkom izdanju na Brajevom pismu, kao i u obliku audiozapisa

Prvi put u historiji britanskog časopisa izdanje na Brajevom pismu. Printscreen/Instagram

E. Ag.

15.5.2023

Glavni urednik britanskog magazina „Vogue“ Edvard Eninful rekao je da je oduševljen reakcijom na prvo izdanje njegovog časopisa na Brajevom pismu za slijepe i slabovidne osobe.

Majsko izdanje modne publikacije, koja je u Velikoj Britaniji pokrenuta 1916. godine, dostupno je u fizičkom izdanju na Brajevom pismu, kao i u obliku audiozapisa, prenose britanski mediji.

- Prvi put u historiji britanskog časopisa „Vogue“, drago mi je da podijelim s vama da je časopis sada dostupan na Brajevom pismu, za slijepe i slabovidne - objavio je Eninful na Instagramu te dodao:

- Tim „Voguea“ i ja smo oduševljeni reakcijom na majsko izdanje, ali ono što nas je proces rada na njemu naučio jeste da su najvažnije opipljive i trajne promjene. „Vogue“ modna i izdavačka industrija još uvijek imaju puno toga da urade, ali me čini vrlo sretnim što danas vidim dolazak prvog izdanja na Brajevom pismu.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.