PONOSNA NA SVOJ IZGLED

Influenserica tvrdi da ima najjače noge: “Mogu njima zgnječiti lubenicu”

Kao mlađu, stalno su je zadirkivali da je "prevelika" i "mišićava", zbog čega se osjećala nesigurno

Rahki Đovani. Instagram

M. Z.

6.6.2023

Rahki Đovani (Giovanni) nije uobičajen Instagram model. Naime, ona dijeli pozitivan pogled i ljubav prema svom tijelu i tvrdi da ima ''najjače noge''. Tvrdi da su joj bedra ''toliko jaka da bi mogla zgnječiti lubenicu''. 

Vlastita vrijednost

Mama iz Majamija ima misiju osnaživanja žena da prihvate svoje obline, strije i celulit kako nikada ne bi dopustile da tuđe mišljenje definira njihovu vlastitu vrijednost, piše ''Daily Star'', prenosi ''Večernji''.


Godine 2015. Rahki je krenula u potragu za poboljšanjem svog mentalnog i fizičkog zdravlja. Kao mlađu, stalno su je zadirkivali da je "prevelika" i "mišićava", zbog čega se osjećala nesigurno. Osjećala je teret i pritisak društvenih standarda ljepote, pa je podlegla nekim poremećenim navikama u prehrani i vježbanju.

Međutim, kako je sazrijevala, Rahki je počela istraživati svoju ljubav prema fitnesu i dizanju tegova, a zatim je doživjela prosvjetljenje. Shvatila je da se svog snažnog tijela ne treba sramiti i umjesto toga je postala ponosna na njega.

- Prije sedam godina, kada sam počela u fitnes industriji, nije bilo nikoga ko je izgledao kao ja. Niko nije želio biti ''debeo i fit'', svi su odabrali biti vitki, pa sam odlučila srušiti barijere i promijeniti fitnes standard - kaže Rahki.

Tajno oružje

S novim samopouzdanjem, počela je ići u teretanu i trenirati svaki dan dva sata bez prekida. Njeni treninzi postali su njeno tajno oružje za snagu i osnaživanje. Kao da to nije bilo dovoljno, Rahki je odlučila ići dalje, postavši lična trenerica i influenserica s više od 766.000 pratilaca na društvenim mrežama.

Svi njeni treninzi su intervalni treninzi visokog intenziteta. Nemoguće je ne spomenuti njene nevjerovatne mišiće nogu. No, Rahki želi da ljudi zapamte da je ona više od samo mišićavog para nogu – ona je i majka sina po imenu Pauer (Power).

- Kada sam postala majka, moj svijet se promijenio na načine koje je teško opisati. Odjednom sam se morala pobrinuti za drugi život, gledati svoje dijete kako raste i uči, i nositi se s izazovima koje donosi majčinstvo - dodala je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.