LJEPOTA

Maska za kosu Adrijane Lime: Ima tajni sastojak

Adrijana Lima već godinama njeguje kosu na isti način

Adrijana Lima. Instagram

M. Z.

7.6.2023

Jedna od najljepših žena sveta Adrijana Lima (41) trudi se i da nakon porođaja dovede svoju figuru u red. A godinama, zbog opisa svog posla, ova ljepotica je brižljivo vodila računa o zdravoj ishrani i vježbanju.

Ishrana i izgled

Pa tako, više puta je govorila o svojim zdravim navikama, a ovsene pahuljice su samo neke od njih. Nema jutra, a da ona ne pojede činiju ove zdrave namirnice. Kada je riječ i o ishrani i izgledu, Adrijana spaja dva u jedan. Avokado se nalazi na top listi njene omiljene hrane. Ono što je zanimljivo jeste da je upravo ova namirnica zaslužna za njenu dugu crnu kosu.

- U masku za kosu ili regenerator uvijek stavim malo zgnječenog avokada i garantiram vam da će vam biti sjajnija nego ikad. Ne šalim se! Avokado nema jak miris pa vam kosa neće čudno mirisati - otkrila je prelijepa Brazilka.

Brojne blagodati

Također, neizostavni je dio njene ishrane. Avokado je poznat po brojnim blagodatima za zdravlje - regulira krvni pritisak, smanjuje holesterol odličan za zdravlje mozga zbog velikog procenta omega-3 masne kiseline i vitamina E, kao i za zdravlje srca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.