DRUŠTVENE MREŽE

Tiktokerica tvrdi da pet godina nije nosila grudnjak: Evo šta joj se desilo s grudima

Niko joj nije vidio lice, budući da snima samo tijelo, i to iz položaja u kom drži mobilni telefon preko glave

Misteriozna tiktokerica Kajli. Printscreen/TikTok

E. Ag.

8.6.2023

Ako postoji trenutak koji svaka žena željno iščekuje na kraju radnog rada, to je definitivno onaj u kome se može riješiti svog grudnjaka. Mnoge će se dame saglasiti da ne postoji apsolutno ništa toliko oslobađajuće, kao što je skidanje ovog, prema mišljenju mnogih, obaveznog dijela odjeće.

Grudnjaci, posebno oni neodgovarajućeg broja, mogu izazvati nelagodu u grudima, pojavu osipa i svraba, kao i znojenje u predjelu ispod grudi. Nema jedinstvenog stava ljekara o tome da li ih je bolje nositi ili ne.

Stručnjaci naglašavaju da je bitan samo odabir njegove prave veličine. Pojedini autori navode da se podignute grudi smatraju atraktivnim i da zato većina žena nosi grudnjake.

@kikakaylee Replying to @vabeachkevin ♬ original sound - Kaylee

S druge strane, rijetke su sretnice koje se mogu pohvaliti idealnim poprsjem tako da im nikakav grudnjak nije neophodan, pa pojedine dame uporno odbijaju da ga nose. Samo jedna od njih je tiktokerica Kajli (Kaylee). Toj dami niko na mrežama nikada nije imao priliku da vidi lice, budući da snima samo tijelo, i to iz položaja u kom drži mobilni telefon preko glave. Čak ima i klipove na kojima govori o tome da ni njeni poslodavci ne znaju da je ona žena s društvenih mreža.

Kajli odbija da nosi grudnjak, a svoje grudi smatra lijepim baš takvim kakve su.

@kayleekika Replying to @_urbanite ♬ original sound - Kaylee Kika

- Nisam nosila grudnjak posljednjih pet godina. Grudi mi nisu ni premale ni prevelike, tako da mi ne predstavlja problem da idem bez grudnjaka. Pitate me kako mi se grudi ne lijepe bez njega ili ne znoje. Jednostavno je, one nisu velike da bi mi pravile te probleme. Također me pitate kako me ne grebe garderoba koju nosim preko i da li nosim ojačanja za bradavice. Odgovor je da samo nosim pamučnu garderobu, bez ikakvih ojačanja. Izuzetak je vježbanje. Tada je nemoguće da bilo koju vježbu uradite kako treba ukoliko grudi nisu pričvršćene, tako da, jedino kada vježbam, nosim sportski grudnjak. Ali on je mnogo različit u odnosu na ovaj standardni s korpama - objasnila je ona, piše "San".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.