INDIJA

Vjenčanje o kojem bruji cijeli svijet: Trajalo je četiri dana, a vjenčanica je oduševila mnoge

Strani mediji pišu da je na vjenčanje potrošeno 20 miliona eura

Raskošno vjenčanje. Instagram

D. R.

6.5.2024

Osnivač brenda "Pretty Little Thing" milijarder Umar Kamani (36) i model Nada Adel (Adelle, 31) vjenčali su se na jugu Francuske. Svadbeno slavlje trajalo je četiri dana i održane su dvije ceremonije.

Slavlje je počelo u četvrtak partijem dobrodošlice za goste. U petak je bilo vjenčanje na kojemu su bile brojne zvijezde, dok je u subotu održano tradicionalno indijsko vjenčanje. Nedjelja je rezervirana za opušteno roštiljanje. Strani mediji pišu da je na vjenčanje potrošeno 20 miliona eura.

Spektakularna vjenčanica

Za vjenčanje koje je bilo u petak Nada je odabrala vjenčanicu brenda Dior, koju je za nju kreirala Maria Grazia Chiuri. Nada nije željela da vjenčanica ima previše ukrasa. 

Raskošno vjenčanje. Instagram

- Htjela sam da vjenčanica sama po sebi bude detalj - dekolte, kroj, linije... Zamislila sam haljinu koja će biti bezvremenska, utjeloviti gracioznost i uzvišenost koje su uvijek u trendu. Djelomično me inspirirala jedna crna haljina Grejs Keli (Grace Kelly) - rekla je Nada.

Raskošno vjenčanje. AP

Dok je Nada hodala do oltara svirala je pjesmu The Prayer. "To je trenutak o kojem svaka djevojčica sanja, ali ovo je zaista bila bajka - vjenčanje s toliko stila, na takvoj lokaciji i, naravno, za muškarca iz snova", izjavila je Nada za Vogue Arabia. 

Tokom četiri dana slavlja u Francuskoj su se zbog Umara i Nade okupili brojni poznati - Naomi Kempbel (Campbell), Tamara Kalinić i drugi... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.