LJUBAV I VEZE

Zaboravite na lijekove: Evo kako da potpuno prirodno riješite sve probleme sa erekcijom

Avaz.ba

14.8.2017

Statistika pokazuje da svaki peti muškarac ima problem u seksualnom funkcioniranju, a među njima su sve više i muškarci mlađi od 40 godina.

Za ove poražavajuće brojke zaslužan je moderan način života prepun stresa i neizvjesnosti, što sve zajedno urušava muško samopouzdanje, želju i moć.

Stres i anksioznost su pogubni za potenciju

Moderan način života i visoki zahtjevi kao što su posao, obaveze i neizvjesna materijalna situacija najčešće su izvor stresa kod muškaraca. Kada su pod velikim stresom, postaju preopterećeni, odsutni i dekoncentrirani pa su takve i njihove performanse u krevetu: nemaju želju, erekcija je slaba i kratko traje. Ovo je tzv. psihološka impotencija i dešava se kod mlađih muškaraca koji su inače potpuno zdravi. Glavni simptomi su da erekcija inače postoji, ali kada dođe do seksa onda naglo spadne ili se erekcija jednostavno gubi bez obzira na to koliko je partnerka privlačna.

Kada se jednom doživi neuspjeh u krevetu, to može dovesti do straha od novog neuspjeha, što dodatno pojačava stres i nervozu i vodi u dalje neuspjehe. Ovaj tzv. strah od odnosa se manifestira smanjenim samopouzdanjem i konstantnim preispitivanjem: šta ako opet omanem, šta ako ne bude trajalo dovoljno, da li misli da mi je previše mali, šta ako ne bude htjela više da me vidi, I sl.


Slaba potencija utječe i na odnos sa partnerkom

Osim ličnog nezadovoljstva i straha, slaba potencija utječe i na partnerku. Kada potencija nije zadovoljavajuća, ona se pita da li do nje: da li nije dovoljno privlačna i da li je partner voli. Nekada može pomisliti i da on nije vijeran i da je to razlog slabe potencije. U svakom slučaju, ovo vodi u otuđenje, izbegavanje intimnosti, svađa i rasprava, što dodatno može pogoršati seksualno funkcionisanje muškarca. Na taj način stvara se "začarani krug" neuspjeha i stresa iz koga se teže izlazi.


Prirodni preparati mogu biti rješenje

Prirodni preparati kao što je S-adenozilmetion (SAMe) koji poboljšava raspoloženje, može biti odlično rešenje. SAMe povećava nivo serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu pa je odličan protiv stresa, depresije i nedostatka motivacije. Na taj način, SAMe vraća muškarcima poljuljano samopouzdanje, motivaciju i energiju.

Tamo gde je oslabljena potencija rezultat kombinacije fizičkih i psiholoških faktora, prirodni preparati koji sadrže beta-sitosterol mogu biti od velike pomoći. Za razliku od sintetskih lijekova, prirodni preparati beta-sitosterola su bezbjedni za dugotrajnu upotrebu i mogu se uzimati bez preporuke ljekara. Pri redovnoj primjeni, on muškarcima daje slobodu i nezavisnost da upražnjavaju seks u bilo koje doba i na bilo kojem mjestu, a da ne moraju prethodno da brinu o tome da li su popili lijek ili ne. Također, beta-sitosterol ima dugotrajne pozitivne efekte na mušku potenciju i sprječava kasnije komplikacije sa kompletnim muškim reproduktivnim sistemom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.