LJUBAV I VEZE

Pet razloga zašto ljudi ostavljaju partnere koje vole

Avaz.ba

22.8.2017

Raskid je najčešće najteža stvar u vezi, posebno ako se prepreke pokažu nepremostivima, a osećanja su i dalje prisustna.

Znati treba protumačiti probleme i sve stvari koje negativno utiču na odnos.

Dobro se zapitajte da li su vaši nesporazumi slični ovima:

Više se ne osjećate poželjno

Svaka veza podrazumeva smenjivanje faza. Ako ste se dobro upoznali i dođete do tačke monotonije, može se desiti da se vi ili vaš partner osjećate neželjeno. Zato je dobro da uvijek radite na svom intimnom životu, da ga njegujete i osvježavate na razne načine. Potrudite se da pokažete svu ljubav ali i strast prema partneru.

Previše ste predvidljivi

Iako djeluje kao naivan razlog, vjerujte da predvidljivost može i te kako uticati na dosadu u vezi. Zato je dobro da zajedno isprobate nove stvari, a otvoreno iznosite prijedloge i ideje. To će vas navesti da uradite nešto što ranije niste ni pokušali.

Usamljenost

Usamljenost je povezana sa zanemarivanjem, a ovo je jedan od najčešćih razloga za prekid. Zapamtite da partner nikada ne bi trebalo da se osjeća sam, posebno kada je sa vama. Zato ako primetite da ne razgovara sa vama, odnosno ne postavlja vam pitanja i povkali se, budite sigurni da nešto nije u redu. Pokažite mu da može da računa na vas.

Velike promjene

Promjene mogu biti razne. Od obostrane velike životne promjene ili novog iskustva, a usled nedovoljne komunikacije mogu se javiti nesporazumi koji vremenom postaju sve veći. Zato razgovarajte i slobodno se otvorite i recite kako to utiče na osećanja koja gajite.

Zanemarivanje

Ponekad se može desiti da u potpunosti nenamjerno zanemarite svog partnera. Ipak, ako to postane svakodnevnica, učinićete da se vaš partner osjeća zanemaren i podcjenjen. Obratite pažnju na potrebe vašeg partnera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.