LJUBAV I VEZE

Seks iz šezdesetih: Mudrosti kojima se danas možemo smijati

( Ilustracija)

Avaz.ba

24.8.2017

Šezdesete su bile jako zanimljive godine: Feministički pokret je jačao, homoseksualnost se još uvijek smatrala bolešću, a savjeti za seks su prštali na sve strane.

Vjerujemo kako će se za 50-ak godina ljudi smijati i našim zastarjelim savjetima, ali dok to vrijeme ne dođe, mi ćemo se smijati ovima iz 60-ih:

1. Kada je muškarac na vrhuncu, dovoljno je da žena ispusti mali prigušeni zvuk zadovoljstva kako bi mu pokazala da je i ona uživala - stavljanje muškog orgazma na prvo mjesto je stara priča,a prigušeni zvukovi također spadaju u prošlost.

2. Ljubite ga po očima, nosu, čelu, kosi, bradi i ustima, prelazite nježno jezikom preko njegovih prednjih zubi, desni, dotaknite mu jezik - iako su poljupci odličan početak predigre, sumnjamo da muškarci uživaju kada im ljubimo kosu i čelo.

3. Djevojka koja želi izbjeći strastveno ljubljenje mora konstantno pričati o stvarima koje zanimaju muškarca s kojim je na spoju, a kada ju doprati do kuće, pristojno ga pozdraviti i ući unutra - ne znamo za muškarce u šezdesetima, ali kada bi djevojka danas cijelo vrijeme pričala o nogometu ili drugim interesima muškarca s kojim je na spoju, vjerujemo kako bi ju pokušao skinuti na licu mjesta.

4. Odnos između prostitutke i klijenta jednak je odnosu između muža i žene. Oženjeni muškarci podmićuju svoje žene poklonima, a one im zauzvrat pružaju usluge. Žena je jednostavno prostitutka koja se plaća smještajem i hranom za usluge koje pruža - opis sretnog braka iz Playboya iz 1966. Nemamo komentara.

5. Vrlo je često bolje biti ljubavnica nego žena. Ljubavnica razvedrava muškarca svojim humorom i šarmom, što mu je potrebno nakon što ga žena izmuči - Cosmopolitan, 1969. Vjerujemo kako je ovo napisao muškarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.