LJUBAV I VEZE

Ljubavna pravila koja morate prekršiti

( Ilustracija)

Avaz.ba

31.8.2017

Jer su neka pravila jednostavno stvorena da se krše...


Vaš partner bi trebao biti vaš najbolji prijatelj.

Ne, vaš dragi vam ne mora biti najbolji prijatelj. Vaši najbolji prijatelji vam trebaju biti najbolji prijatelji. On treba biti dobar ljubavnik, privržen, pouzdan i potpora u svakom vašem trenutku.

Morate uvijek biti zajedno.

Ne, ne morate uvijek izlaziti u paru. Ako zabavu priređuju njegovi muški prijatelji, vi ste na takvoj zabavi nepoželjni. Kao i on na onoj vaših prijateljica. Budite par, a ne sijamski blizanci.


Morate naučiti uživati u stvarima u kojima uživa vaš partner.

Vi i vaš partner definitivno trebate imati neke zajedničke interese, no daleko od toga da morate uživati u apsolutno svim identičnim stvarima. Ne morate piljiti s njim u svaki sport na televiziji ako je to nešto što niti razumijete, niti volite.



Nikada nemojte ići ljuti u krevet.


Ponekad je upravo to ono što vam treba. Dobar san nakon kojega ćete možda shvatiti koliko ste oboje bili blesavi i koliko je neko prepucavanje bilo besmisleno. 



Ne smijete si međusobno tajiti stvari.

Ne, on doista ne mora znati da vam je onaj frajer iz teretane jako napet. Ili da ste ga jednom skoro prevarili. Naravno da trebate biti iskreni kada su velike stvari u pitanju, no dok god se iskreno volite i poštujete, u redu je da svako neke sitnice zadrži za sebe. Barem one koje bi u vezu mogle unijeti isključivo razdor.


Pomirite li se nakon prekida, veza jednostavno neće funkcionirati.

Ovo uopšte ne mora biti tačno. Može, ali ne mora. Svaka je veza posebna i drugačija, kao i ljudi koji su u njoj i potpuno je pogrešno na primjeru jedne priče zaključivati o sudbini neke druge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.