LJUBAV I VEZE

Napokon razjašnjeno: Evo zašto muškarci vole oralni seks

( Ilustracija)

Avaz.ba

4.9.2017

Više od 4.000 muškaraca u istraživanju sprovedenom na Internetu priznalo je da najviše voli oralni seks. Drugim riječima, gotovo svi ispitani muškarci na vrh omiljenih stvari u životu stavili su oralni seks. 

Rezultati velikog istraživanja pokazuju da je muškarcima oralni seks najdraža stvar u životu. Ti rezultati zapravo i nisu začuđujući jer se već odavno zna da muškarci obožavaju oralni seks. Sada su samo malo detaljnije objasnili zašto su fascinirani tim oblikom seksa.


Na sedmom nebu 


32-godišnji Edvard iz SAD-a napisao je kako više voli primati oralni seks, ali ga voli i davati. To je istakla i većina drugih muškaraca koji su pristupili ispitivanju putem upitnika postavljenom na Internetu. 

- Nema boljeg osjećaja od onog koji izaziva oralni seks. Jednostavno se osjećam kao na sedmom nebu, slikovito je opisao Edvard svoje iskustvo.


Sretan završetak 


- Oralni seks mi je bolji od uobičajenog seksa, dakle penetracije. Posebno obožavam kada mi partnerica dopusti da ejakuliram u njena usta. Nema boljeg osjećaja od tog, podijelio je s ostalim ispitanicima 28-godišnji Val. 

S njim se složila i većina ostalih ispitanika. Iako neke žene nisu sklone takvom završetku oralnog seksa, muškarci ipak u njemu uživaju i žele ga.


Dominacija 


Većina ispitanika navela je da oralni seks u njima izaziva dobar osjećaj jer se u tom trenutku osećaju nadmoćnije nad partnerom. "

- nam da neki misle da to nije normalno, ali ja volim kad je žena u podčinjenom položaju, kada kleči i oralno me zadovoljava. Ja svoju ženu volim i ne vidim ništa loše u tome što me takvi scenariji pale, otvoreno je priznao 41-godišnji Sebastian. 


Psiholozi pojašnjavaju kako jer riječ o muškarcima koji ne dominiraju u svakodnevnom životu na poslu i u društvu, pa to imaju potrebu da čine u seksu.


Zabranjeno voće 


- Oduvijek sam maštao o oralnom seksu, a dugo mi je to bilo zabranjeno voće. Kad sam bio mlađi, djevojke to jednostavno nisu htjele da rade, a moja partnerka danas takođe ne želi redovno da upražnjava oralni seks. Mislim da je to na neki način zabranjeno voće, pa nam je zato slatko, naveo je 29-godišnji Čarli. 

U njegovoj teoriji uistinu ima nečega što je stručnjacima zapalo za oko. Čarlijevo mišljenje dijeli i većina ostalih muškaraca koja je učestvovala u ispitivanju.


Prekidi veze 


Muškarcima nije jasno zašto neke žene ne žele da upražnjavaju oralni seks. 

- Ne mogu shvatiti da neke žene ne žele svojim muškarcima priuštiti oralni seks. Žene moraju znati da je nama to vrhunsko zadovoljstvo i da nam to ne bi trebale uskraćivati, naglasio je 34-godišnji Stiv koji je svojevremeno prekinuo vezu zato jer njegova partnerka nije htjela oralni seks. 

Možda će ovo istraživanje žene natjerati da malo razmisle o željama svojih muškaraca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.